Maastricht en Luik vanaf het water

We hebben het hier eerder al eens gehad over een aantal steden in de buurt die zeker de moeite van een citytrip waard zijn. Twee van deze steden zijn Luik en Maastricht. Beide steden hebben mooie bezienswaardigheden en een aangename cultuur om van te proeven. Twee totaal verschillende steden, maar één ding hebben zij gemeen; ze liggen allebei aan de Maas.
Naast dat het leuk is om deze steden te ervaren met vaste grond onder je voeten, is het zeker ook de moeite waard om ze eens te zien vanaf het water

Luik
Het is mogelijk om in beide steden een rondvaart te doen, Meerdere rederijen bieden de mogelijkheid om voor kortere of langere tijd van Luik te genieten vanaf de Maas. Het kan hier gaan om een korte rondvaart van slechts een uurtje of een dag of avondvullende rondvaart met entertainment en culinair genot. Het is maar net hoeveel je ervoor ver hebt. Zeker is wel dat Luik weer anders oogt vanaf het water dan wanneer je normaal door straten de stad wandelt, fietst of rijdt.

Maastricht
Ook in de hoofdstad van Nederlands Limburg zijn er meerdere rederijen die rondvaarten aanbieden. Ook hier heb je weer alle soorten en maten. Je kunt kiezen om vooral rond de stad Maastricht te blijven, maar ook kun je ervoor kiezen om het buitengebied wat meer deel te laten zijn van een rondvaart. Natuurlijk geldt dit ook voor Luik. Het is wederom helemaal aan jezelf of je er een kort evenement van maakt of een dag- of avondvullend programma.

Tocht
Naast de optie voor een rondvaart is het ook mogelijk om vanaf Maastricht een boottocht naar Luik te maken. Helemaal ideaal wanneer je graag eens vanuit een ander perspectief beide steden en het tussenliggende land rond de Maas wilt aanschouwen. Je vertrekt  bijvoorbeeld op zaterdag ochtend vanuit Maastricht en je komt later in de middag aan in Luik. Vervolgens heb je 24uur de tijd om te genieten van Luik vanaf de wal. De volgende dag wordt je ook weer terug gebracht naar Maastricht, waar je dan ook nog een dagje kunt blijven.

Tal van opties
In dit artikel staan al een aantal mogelijkheden die je hebt om Maastricht en Luik vanaf het water te bewonderen. Er zijn er natuurlijk nog veel meer; zo kun je een boot privé afhuren of kiezen v oor een klein of juist groot gezelschap en nog veel meer. Ervaar zelf hoe leuk deze steden zien vanaf de Maas.Plaats een reactie