Magic Life Plimmiri

In het uiterste zuidwesten van het Griekse eiland Rhodos is dit jaar het vijfsterrenhotel Club Magic Life Plimmiri geopend. Een opvallende naam, want de juiste spelling van de plaats waar het hotel ligt is volgens mij Plimiri. Ach, wat maakt het uit of je nou Plimmiri of Plimiri schrijft. Het gaat uiteindelijk om het hotel. Tijdens mijn reis over Rhodos kwam ik bij toeval bij dit hotel uit. Ik was aan het fotograferen in het kleine vissershaventje van Plimiri toen ik aan de andere kant van het strand een redelijk grote concentratie van witte bebouwing zag. Toen ik ging kijken bleek dit vrij in zijn geheel één complex te zijn: Club Magic Life Plimmiri. Er waren al wel gasten aanwezig, maar het hotel zit duidelijk nog in de aanloopfase. Men was met man en macht bezig om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Het kleine waterpark met verschillende glijbanen was nog niet open. Zoals het er uit zag, zal dat een kwestie van dagen geweest zijn. Grote kans dat op het moment dat ik dit artikel publiceer de kinderen al volop van de waterglijbanen af gaan.

magic-life-plimmiri3

Club Magic Life Plimmiri is een all-inclusive hotel. Dat is gezien de ligging bijna wel noodzakelijk, want het dichtstbijzijnde dorp ligt enkele kilometers van het hotel af. Je ziet hier dus eigenlijk in ’the middle of nowhere’. Eerlijk gezegd zie ik dit als een groot pluspunt van dit hotel. Je zit immers ver van de drukte van Rhodos-Stad, Faliraki en de andere badplaatsen af. Het voordeel is dat je in een volgens mij prachtig deel van Rhodos zit: het dunbevolkte zuiden. Als je een huurauto ter beschikking hebt dan kun je vanuit het hotel de mooiste dorpen van Rhodos bezoeken en door de prachtige natuur van dit deel van het eiland rijden. Hoewel all-inclusive en authenticiteit een schijnbare tegenstelling zijn, hoeft dat niet zo te zijn. Je kunt heerlijk genieten van alle luxe en gemak van een vijfsterren all-inclusive hotel en daarnaast op een goede afstand zitten van de mooiere plekken van Rhodos. Voor velen is dit een ideale vakantie-mix.

Het hotel

Het resort is enorm groot, wat mede veroorzaakt wordt door de ruimte die gebruikt is tussen de accommodaties. Er is een vakantiedorp gecreëerd zonder hoogbouw, met ruimte en waar de witte kleuren een extra ruimtelijke dimensie geven. Het telt meerdere zwembaden en ligt aan het strand. Een leuk element is het theater waar de shows gegeven worden. Men heeft gekozen voor een Grieks amfitheater, waarbij je op stenen banken zit.

Als je een all-inclusive vakantie wilt vieren op Rhodos dan denk ik dat dit nieuwe hotel zeker een goede optie zou zijn. De ligging in het naar mijn mening mooiere deel van Rhodos is een leuke bonus. Mocht je je echter gewoon een week op willen sluiten op een resort dan denk ik dat dit hotel ook een uitstekend alternatief is op het bestaande aanbod van all-inclusive hotels op Rhodos.

Het hotel is in Nederland exclusief te boeken bij TUI. Kijk op de TUI website voor informatie, prijzen en reserveringen.

magic-life-plimmiri2Plaats een reactie