Magische winterwereld in Antwerpen

In Antwerpen kun je op dit moment een magische winterwereld bewonderen. Sinds gisteren vind hier het IJssculptuur Festival plaats op de Gedempte Zuiderdokken. De 2014-editie staat geheel in het teken van de bekende figuren uit de Disney-stallen. Het IJssculptuur Festival 2014/2015 is dit jaar georganiseerd in samenwerking met het populaire themapark Disneyland® Paris.

De ijssculpturen zijn het resultaat van wekenlang hard werken door tientallen artiesten van twaalf verschillende nationaliteiten. Het resultaat van het werken in de vrieskou is iets om trots op te mogen zijn. In Antwerpen is een tijdelijke attractie ontstaan die je als bezoeker aan Antwerpen gezien moet hebben. Wie denkt dat Disney iets typisch voor kinderen is die heeft het overigens helemaal mis. Wie is er immers niet opgegroeid met Mickey Mouse, Donald Duck en Goofy?  Ik moet dan ook zeker benadrukken dat het IJssculptuur Festival echt voor jong en oud is. De manier waarop men vormgegeven heeft aan dit winterse evenement is gewoonweg indrukwekkend.

Het IJssculptuur Festival wordt gehouden vanaf zaterdag 29 november 2014 t/m zaterdag 11 januari 2015. Je kunt iedere dag naar binnen van 10 tot 19 uur. Trek wel warme kleding, schoenen en accessoires aan, want binnen is het serieus koud te noemen met -6 graden Celsius.

Meer info over het IJssculptuur Festival vind je op de officiële site, op Alles over Antwerpen en op Stedennet Antwerpen.

ijssculpturen-antwerpen13

ijssculpturen-antwerpen12

ijssculpturen-antwerpen11

ijssculpturen-antwerpen10

ijssculpturen-antwerpen9

ijssculpturen-antwerpen3

ijssculpturen-antwerpen2

ijssculpturen-antwerpen7

ijssculpturen-antwerpen6

ijssculpturen-antwerpen5

ijssculpturen-antwerpen4

(C) foto’s – allesoverantwerpen.nl – Patrick van Zundert

 Plaats een reactie