MakerDays Eindhoven

Wie houdt van experimenteren, ontwerpen en dingen in elkaar knutselen en uitproberen, wordt aangeraden een bezoek te brengen aan MakerDays van 26 tot en met 30 maart in Eindhoven. Een lang weekend vol maakevents dat amateurknutselaars en ‘echte’ makers uit de industrie verbindt. Op creatieve en innovatieve hotspot Strijp-S zijn allerlei demonstraties, tentoonstellingen, lezingen, films en workshops te bezoeken. Leuk voor het hele gezin. Van Professional, uitvinder en kunstenaar tot gepassioneerde en kleine maker.

MakerDays bestaat uit verschillende events over onder andere Robotica, Elektronica, 3D printing, Optica, internet of things en combinaties daarvan. Een aantal events zijn besloten voor professionals en scholieren. De activiteiten op zaterdag en zondag zijn open voor iedereen. In het Klokgebouw zijn Eindhoven Mini Maker Faire en STRP Share het bezoeken waard. In het Natlab zijn documentaires en een voorstelling. Bij de Ontdekfabriek is de buitenplaats open. Kinderen kunnen hier een wagen of hut bouwen, een raket lanceren en schommelen in vliegmachines.

Eindhoven Mini Maker Faire
Maker Faire is de “Greatest Show (and Tell) on Earth”. Een expo voor jong en oud vol uitvindingen, creativiteit en vindingrijkheid. Het is een festival voor de beweging van Makers. Zij laten zien wat ze maken en delen ze wat ze leren. Zo laten FabLabs zien wat er allemaal mogelijk is met digitale productietechnieken zoals 3D-printen. Kun je je eigen IKEA lampenkap hacken. Ook is er een “Follower”, een interactieve robot. En een vuurspuwer showt zijn kunsten. Ter gelegenheid van internationale Arduino-dag is er extra aandacht voor de Arduino mogelijkheden in de vorm van demonstraties en workshops.

STRP Share
STRP Share presenteert een gave expo met interactieve kunstwerken en een Do It Yourself area met workshops. De interactieve expositie laat de werken zien van Arek Laskowski, het trio Tim van Cromvoirt, Noralie en Stefan de Beer, Oddone, Hey Hey Hey (Melvin the Mini Machine) en een selectie van installaties en projecten gemaakt door talentvolle studenten en alumni van kunstacademies. Daarnaast zijn er vliegdemonstraties van drones in alle soorten en maten, de nieuwste games voor de virtuele bril Oculus Rift en DIY workshops als stop-motion animatie, Claybotics, videomapping en meer.

Business events
Voor professionals zijn er diverse business events. Er is een 3D Printing Electronics conferentie. Bij Additive World delen experts uit verschillende industrieën hun visie, eisen, ervaringen en inzichten over industrieel 3D printen. Er is een interactieve workshop over de belangrijkste trends, kansen en uitdagingen van het Internet of Things. KPMG kijkt in een trend workshop naar de toekomstontwikkeling binnen de Maakindustrie.

Kijk op makerdays.nl/events voor het complete programma en tijden.
Entree op zaterdag en zondag: € 6,-. Kinderen tot 6 jaar gratis.
Prijzen en aanmelden voor overige activiteiten via de website.Plaats een reactie