Matige sneeuwcondities Lipnomeer

Wat men in de Alpenlanden op dit moment in overvloed heeft, komt men aan het Lipnomeer op dit moment te kort: sneeuw. De afgelopen dagen hebben regen en relatief hoge temperaturen de sneeuw rondom het Lipnomeer doen verdwijnen. Op de skipistes bij Lipno nad Vltavou ligt dankzij de sneeuwkanonnen nog wel sneeuw. De skiliften zijn dan ook gewoon geopend, net als de pistes.

Voor wie voor de wintersport naar het Lipnomeer trekt is het wel jammer. Het is het tweede jaar op rij dat het weer het rond Oud & Nieuw af laat weten aan het Lipnomeer. Ook vorig jaar zag de omgeving rondom de pistes groen terwijl de sneeuwcondities op de pistes ronduit matig te noemen zijn.

Voor afgelopen nacht en vandaag was er voor Lipno nad Vltavou sneeuwval voorspeld. In plaats van witte sneeuwvlokken is er weer wat regen gevallen, wat de ski-omstandigheden niet ten goede gekomen is.

Voor wie overweegt een skivakantie naar Tsjechië te boeken is het raadzaam om met deze mogelijke omstandigheden rekening te houden. Uit ervaring weten we dat je aan het Lipnomeer prima kunt skiën, maar dat het dus ook tegen kan zitten.

Zie ook: langjarige gemiddelde temperaturen LipnomeerPlaats een reactie