Nieuws — 14 mei 2014

Wat lijkt je nu mooier dan een prachtige kamelentocht te maken in de woestijn terwijl de zon zachtjes onder gaat? In het Midden-Oosten zoals in Saoedi Arabië en aangrenzende buurlanden als de Verenigde Arabische Emiraten en Jordanië zijn deze dromen zeker waar te maken. Enige voorzichtigheid is echter geboden sinds verschillende berichtgevingen naar buiten komen over de nieuwe variant van het SARS virus, MERS (Middle East Restpiratory Syndrome). Onderzoeken wijzen namelijk uit dat bron wel eens zou kunnen liggen bij dromedarissen. Het is nog geheel onduidelijk hoe de besmetting over kan gaan naar mensen en van mens op mens, maar er hebben inmiddels besmettingen plaatsgevonden. De landen die in de berichtgeving worden genoemd zijn Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Italië en Nederland. Het MERS virus is een paar jaar eerder al opgedoken in Saoedi Arbabië en heeft toen tientallen mensen het leven gekost. De symptomen van de nieuwe variant MERS-Coronavirus geeft zeer ernstige luchtwegklachten, hoge koorts en problemen met ademhalen. In Genève is de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) inmiddels bij elkaar gekomen om te kijken hoe ze deze nieuwe variant kunnen bestrijden en óf op welke manier de patiënten te genezen zijn. Vooralsnog zou er geen gepaste oplossing voorhanden zijn.

Kamelenfokkers in het Midden-Oosten zijn ondertussen al wel gewezen op de gevaren en worden geadviseerd om preventief mondkapjes en handschoenen te dragen. Ook wordt er inmiddels gedacht aan het chippen van de dieren zodat de afkomst duidelijk te traceren is.

Tags: , , , , , , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *