Met kinderen naar Dubai

Laatst vroeg iemand mij wat de beste leeftijd is om met kinderen naar Dubai te gaan. Daar is eigenlijk geen eenduidig antwoord op mogelijk. Als je rekening houdt met de beste reisperiodes dan is in principe iedere leeftijd geschikt om naar Dubai te reizen. Vermijd Dubai in ieder geval tijdens de zomervakantie. Het is dan écht te heet. In juli en augustus is het dan gemiddeld overdag ruim veertig graden. Dit is in de schaduw gemeten! In de zon wordt het gemakkelijk meer dan vijftig graden.

Als je kijkt naar de combinatie van kosten en blijvende herinneringen dan is de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar het meest ideaal. Vanaf twaalf jaar kunnen kinderen in de meeste hotels niet meer bij de ouders op de slaapkamer. Je moet dan al een dure familiekamer of twee kamers nemen. Een andere optie is een appartement.

Dubai is vooral een cultuur- en strandbestemming. Wie een pretparkenparadijs wil die kan beter naar Florida op vakantie gaan. Wel zijn er twee geweldige waterparken, kun je een indrukwekkende woestijntocht maken en zijn er verschillende leuke boottochten te maken. Letterlijk hoogtepunt voor jong en oud is een bezoek aan het observatiedek van Burj Khalifa. Na een bezoek aan deze hoogste toren ter wereld kun je ’s avonds de grootste fonteinshow bewonderen.

Leuke attracties die nog moeten komen in Dubai zijn o.a. een safaripark en een enorm reuzenrad.

Alles over vakantie in Dubai met kinderen lees je op Dubai met kinderen.Plaats een reactie