Mexicaanse Griep is vergeten

Ruim drie jaar geleden stortte het toerisme naar Mexico compleet in. Reden? De Mexicaanse Griep. Dit virus is nu door de massa alweer vergeten. Het toerisme in Mexico is weer bijna op het niveau van voor de uitbraak van dit griepvirus met de voor Mexico zeer irritante naam. Het nieuwe influenzatype dankte haar naam aan het feit dat de eerste besmettingen in maart 2009 in Mexico geconstateerd werden.

De angst voor het snel verspreidende virus heeft in 2009 zeer negatieve gevolgen gehad voor het toerisme naar het daarvoor zo populaire Latijns-Amerikaanse land. Vanuit sommige landen (waaronder Nederland) daalde het aantal vakantieboekingen naar Mexico drastisch. Hotels in populaire badplaatsen zoals Cancun en Playa del Carmen kregen hun kamers amper gevuld. Het heeft tot ver in het jaar 2010 geduurd voordat het toerisme richting Mexico weer serieus in de lift kwam.

De vraag aan toeristen in Mexico wanneer de Mexicaanse Griep uitbrak ontvangt zelden een juist antwoord. Ongeveer drie kwart van de toeristen die deze vraag voorgelegd kregen in december die dachten dat de de uitbraak meer dan vijf jaar geleden was. Ongeveer een derde dacht zelfs dat het al meer dan tien jaar geleden was. Het toerisme in Mexico is weer bijna terug op het peil van voor de Mexicaanse Griep. Enige negatieve element dat nu nog speelt blijft de wereldwijde economische situatie. Zelfs die lijkt op het toerisme naar Mexico maar weinig vat te hebben gezien de volle vliegtuigen die naar deze prachtige zonbestemming vertrekken.Plaats een reactie