Mexicaanse pesos of dollars?

In populaire badplaatsen in Mexico kun je op veel plekken zowel met Amerikaanse dollars als met Mexicaanse pesos betalen. In steden zoals Cancún en Playa del Carmen kun je zelfs Amerikaanse dollars uit de geldautomaat pinnen. Daarvoor staan er speciale dollar-ATM’s in winkelstraten, in winkelcentra en in hotellobby’s. Hiermee komen ze vooral de Amerikaanse toeristen tegemoet die liever met hun eigen dollars betalen dan dat ze om moeten rekenen. Vooral cruisepassagiers, die vaak slechts één dag in Mexico zijn, betalen liever met dollars.

Wie met dollars betaalt die betaalt daar wel een prijs voor. De officiële wisselkoers van de dollar tegen de Mexicaanse peso ligt rond de 12,5 pesos voor 1 dollar. Winkels, restaurants en toeristische attracties hanteren niet zelden een veel ongunstigere koers, variërend van 10 tot 11,5 pesos per dollar. Bij de gehanteerde koers van 10 pesos voor een dollar heb je maar liefst 20% koersverlies ten opzichte van de officiële koers.

Wie langer (één week of meer) in Mexico verblijft die zouden we willen adviseren om vooral met Mexicaanse pesos te betalen. Ben je bang om met pesos te blijven zitten dan kun je voor de laatste dag(en) wat dollars achter de hand hebben. Als je met dollars blijft zitten aan het einde van je vakantie dan kun je die ongetwijfeld bij een volgende vakantie weer gebruiken. Mexicaanse pesos bewaren heeft weinig zin, tenzij je verwacht binnen redelijke termijn weer op vakantie naar Mexico te zullen gaan.Plaats een reactie