Miami Art Deco District

Miami is voor veel mensen een gewilde bestemming. Het is er dan ook vaak mooi weer en het straalt glitter en glamour uit. In Miami en de directe regio is ook nog eens enorm veel te zien en te beleven. Een mooi voorbeeld is het ‘Miami Art Deco District’. Dit district vind je in het zuidelijk deel van Miami beach en brengt je terug naar andere tijden toen Miami vooral voor ‘the rich and famous’ was.

Ocean Drive
Het hart van de ‘Miami Art Deco District’ is Ocean Drive. Hier vind je de traditionele Art Deco. Het Beacon en de Clevelander zijn mooie voorbeelden van deze klassieke steil. De gebouwen hier stammen vooral uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. De Clevelander is ook regelmatig het decor geweest van grote films.

Streamline Design
Waar Art Deco zich kenmerkt door de vele invloeden van andere stromingen uit de architectuur en de kunst, is de Streamline Design zich meer gaan richten op het weglaten van alle typische franjes van de Art Deco. De periode van ‘Streamline Design’ begint dan ook na de Art Deco periode. Er is een verwantschap met de Art Deco, maar zoals de naam al doet vermoeden werd het veel meer gestroomlijnd en de franjes van de Art Deco verdwenen. Het ging om strakke industriële lijnen en een gladde look.

Zowel de ‘Art Deco’ als de ‘Streamline design’ zijn prominent aanwezig in het ‘Miami Art Deco District’. Al deze specifieke architectuur zorgt ervoor dat dit district ook een ideale locatie voor fotografen. Je kunt hier je fotohart ophalen en prachtige plaatjes schieten. Je waant je even in een ander periode vol van pracht en praal uit verloren tijden.Plaats een reactie