Mijn ideale reishorloge

Onderweg heb ik altijd een horloge om. Doodsimpel om tijd tijdens het reizen op sommige momenten een belangrijke factor kan zijn. Je wilt toch immers niet je vlucht missen of bij een museum aankomen terwijl het net gesloten is. Wat ik door de jaren wel gemerkt heb is dat ik op reis andere eisen aan mijn horloge stel dan wanneer ik thuis ben. In Nederland draag ik graag een horloge dat niet alleen de tijd aangeeft, maar ook een sierraad is. Zeker omdat ik verder helemaal niets van sierraden draag mag een horloge wat mij betreft er wel uitspringen. Op reis is dat juist heel anders. Als je alleen in een grote stad loopt of op een tropisch strand dan wil je niet dat je horloge de aandacht trekt. Een Breitling, Rolex of Patek Philippe zou zomaar mensen aan kunnen trekken met verkeerde intenties. Dit geldt ook voor een Apple Watch.  Het is daarom verstanding om een horloge te dragen dat minder kostbaar is.

Het klimaat en de andere reisomstandigheden stellen ook andere eisen aan een horloge. Een lederen horlogebandje heeft moeite met veelvuldig afwisselen van tropische lucht met droge gekoelde lucht. Dus het liefst geen lederen bandje. Een horloge moet daarnaast natuurlijk waterdicht zijn. Je met immers kunnen zwemmen, snorkelen en misschien ook wel duiken met je horloge. Daarnaast wil je niet dat je bang moet zijn voor een tropische regenbui omdat je horloge daar niet tegen kan. Tot voorheen had ik een Ice-Watch die ik als reisgenoot meenam.

Een paar weken geleden heb ik mijn nieuwe reishorloge ontdekt: de G-shock. Deze rauwdouwer van Casio is niet alleen waterdicht, hij is ook schokbestendig. Laat hem plat op het glas vallen en het doet hem niets. Sla per ongeluk een keer tegen steen aan tijdens een wandeling in de bergen en het glas geeft geen krimp. Kom je in de modder terecht met je horloge? No problem! Met prijzen die zo ongeveer tussen de 100 en 150 euro liggen is het ook een horloge waarbij je niet een maandsalaris (of meer) kwijt bent als je horloge een keer gestolen mocht worden op reis. Mijn Ice-Watch heb ik daarom vervangen door mijn nieuwe reisgenoot G-shock.

 Plaats een reactie