Milano Cocktail Bar

In Barcelona genieten van geweldige cocktails en dito live muziek? Op nog geen tweehonderd meter van Plaza de Catalunya zit Cocktail Bar Milano. Je zult moeite moeten doen om hem te vinden, want deze hotspot in Barcelona zit in een kelder. Het adres is Ronda Universitat 35. Wie daar aankomt die ziet een gewone deur naar een kantoorpand of woning. Ongeveer tien meter naar links zie je, aan de linkerkant van een restaurant, de neonverlichting van Milano.

Wat je op zal vallen zodra je het zware gordijn van rood velours passeert is het enorme assortiment aan sterke dranken. Althans, als je niet eerst meegenomen wordt in de sferen van de live muziek die er meestal te horen is. De muziek die gespeeld wordt is vooral jazz en blues. Er wordt overduidelijk geïnvesteerd in kwaliteit, zowel in de band als in de geluidsinstallatie.

De cocktails (het is echt een cocktailbar) zijn uitgebalanceerd en heerlijk van smaak. Men gaat niet zuinig om met de scheuten alcoholische drank die verwerkt worden in de cocktails en longdrinks. Een minder geoefende drinker zal na 2 of 3 cocktails al wat moeite hebben om de trap naar buiten weer op te lopen.

Het voordeel van Milano is dat het niet afhankelijk is van het weer. Bij regenachtig weer (ja, dat kan zeker ook in Barcelona) of in de winter heb je hier een prima alternatief voor de terrassen die dan minder aantrekkelijk zijn. De uitstekende ambiance maken van Milano ook in de zomer een prima adresje om de latere uurtjes van de avond te spenderen.Plaats een reactie