Mogelijk mogen we pas na de zomer Spanje weer in

De kans bestaat dat Spanje pas na de zomer weer buitenlandse toeristen wil ontvangen. Volgens ‘Spanje Vandaag’ is een mogelijk scenario dat pas na de zomervakantie er voldoende Spanjaarden gevaccineerd zijn tegen het COVID-19-virus. De Spaanse overheid zou uitgaan van een vaccinatiegraad van 70% als veilige omstandigheden om het toerisme weer toe te staan. Althans, het buitenlands toerisme. De Spanjaarden zelf kunnen vrijwel zeker eerder weer op vakantie in hun eigen land. Pedro Sánchez Pérez-Castejón, de premier van Spanje, heeft tijdens de Organización Mundial del Mundial aangegeven dat dit doemscenario zeker tot de mogelijkheden behoort.

Het is sowieso afwachten hoe het de komende maanden gaat met de verspreiding van het virus enerzijds en aan de andere kant de snelheid en doelmatigheid van de verschillende vaccins. Raast het virus nog even flink door om daarna snel afgeremd te worden of blijven we de rest van het jaar te maken hebben met golfbewegingen zoals we die nu sinds maart vorig jaar ervaren? Dat  is zelfs voor de experts een vraag die niet zo simpel te beantwoorden is.

De opmerking van de Spaanse premier valt niet goed binnen de nationale en internationale reiswereld. De onzekerheid bij consumenten, die al zeer hoog is, zou hierdoor alleen maar versterkt worden. Hierdoor zullen meer mensen een afwachtende houding aannemen bij het boeken van een vakantie naar Spanje of elders.Plaats een reactie