Nationaal Park Everglades

De Everglades staan ook bekend als ‘Een rivier van gras met kleine eilandjes van bomen’. Dit Amerikaanse nationale park ligt ten zuiden van de staat Florida en is het thuis van veel kwetsbare en bedreigde diersoorten zoals de Floridapanter en de Amerikaanse Krokodil. De Everglades hebben een oppervlakte van ruim 6.000 vierkante meter, wat overeenkomt met de gezamenlijke oppervlakte van de provincies Gelderland en Utrecht.

Het park bezoeken

De Everglades kunnen het gehele jaar bezocht worden. In het park kunnen tal van activiteiten ondernomen worden. Eén van de meest populaire activiteiten die via GetYourGuide geboekt wordt is het zogenaamde ‘Ranger Program’, waarbij je in groepsverband onder begeleiding van een parkopzichter specifieke onderdelen van de Everglades aandoet. Zo kun je alligators en flamingo’s spotten of door de moerassen waden. Er worden ook begeleide fietstochten door het park aangeboden; het is zelfs mogelijk om een avondprogramma te volgen waarbij je behalve van alle geluiden ook nog eens van een schitterende sterrenhemel kunt genieten. Een andere populaire manier om het park te verkennen is met een zogenaamde air-boat. Deze boten hebben een platte bodem en kunnen dus gemakkelijk door ondiepe wateren varen. Ze worden aangedreven door een grote ventilator; een nadeel hiervan is dat de ventilator erg veel lawaai maakt en de rust in het park verstoort. Een andere leuke en vriendelijkere manier om je over het water te begeven is per kano of kayak. Op diverse punten in het park kun je kano’s huren; gezien de uitgestrektheid van het gebied is het van belang dat je goed overweg kunt met kaart en kompas.
Uiteraard is het ook mogelijk om zonder gids het park te verkennen. Er zijn diverse korte en lange wandelingen uitgezet. Op de officiële website van de Everglades zijn beknopte beschrijvingen te vinden. Bij de diverse bezoekerscentra kun je gedetailleerdere informatie aanschaffen. Het wordt sterk aangeraden om voldoende eten en drinken mee te nemen, evenals reservekleding en een EHBO-kit.

Beste reisperiode

De beste periode om de Everglades te bezoeken is tussen december en april. Tijdens deze periode liggen de temperaturen rond een aangename 25 graden Celsius. De zomers in de Everglades kunnen door een hoge luchtvochtigheidsgraad in combinatie met temperaturen boven de 32 graden Celsius onaangenaam zijn. Ook zijn er tijdens de zomer veel muggen actief en heb je vooral tijdens de namiddag een grotere kans op hevige onweersbuien.Plaats een reactie