Nieuws — 20 januari 2014

Vandaag kwam NBTC Holland Marketing met het heuglijke nieuws dat het afgelopen jaar ruim 12,7 miljoen toeristen ons land bezochten. Dat is 4% meer dan in 2012. Het aantal overnachtingen steeg met 7% naar 31,6 nachten. Het jaar 2013 is op toeristisch gebied daarom een recordjaar voor Nederland.

De groei is vooral te danken aan meer toeristen vanuit Rusland, China en Duitsland. Met bijna 3,5 miljoen bezoekers vormen de Duitsers veruit de grootste groep toeristen die ons land bezocht heeft. Voor komen jaar verwacht men een groei van nog eens 2% naar in totaal 14 miljoen toeristen.

Grootste topper in Nederland is Amsterdam, waarbij de kanaalcruises, het heropende Rijksmuseum en het Anne Frankhuis de grote publiekstrekkers waren. Traditioneel doet ook de Keukenhof het erg goed bij buitenlandse gasten.

 

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *