Nederland krijgt voorlopig nog geen zomer

Wie deze maand nog van zomers weer wil genieten die kan beter een lastminute vakantie naar de zon boeken. Dat is de enige conclusie die je kunt trekken als je naar de actuele weersverwachtingen voor Nederland kijkt. Voorspelde het KNMI gisteren nog een redelijk zomers weekend aan het einde van deze week, nu zijn deze verwachtingen alweer wat getemperd. Voor zaterdag wordt er ineens 40% kans op neerslag gegeven en 20% kans op zonneschijn. Met temperaturen die rond de twintig graden of net wat erboven uit zullen komen is het niet koud, maar zomerse warmte is toch anders. Zelfs voor de lange termijn wordt er niet veel goeds voorspeld. Voor de periode van dinsdag 19 juli tot en met dinsdag 26 juli zegt het KNMI op dit moment: “Geen verandering. Kans op zomerweer 20%.”

Hier schijnt de zon wel

Wie wil genieten van zonnige zomerse dagen en zwoele avonden die reist beter naar het zuiden. In Spanje, Portugal, Griekenland, het zuiden van Italië, Turkije, Malta en Cyprus is het wel volop zomer. Op de meeste plekken in Spanje ligt het kwik rond de dertig graden of nog hoger, in Griekenland is het de komende dagen op veel plekken tropisch heet en op de Turkse stranden kan het zelfs veertig graden worden.

Last minutes opvallend betaalbaar

Wie denkt dat het duur is om nu nog een vakantie naar de zon te boeken die kan aangenaam verrast worden. Natuurlijk is Turkije nu flink in de aanbieding omdat er veel minder vakanties naar de Turkse zon verkocht zijn, maar ook Malta, Cyprus, Griekenland en zelfs het dit jaar zeer populaire Spanje zijn nog wel betaalbaar. Kijk zelf maar eens naar de lastminutes van Sunweb of de aanbiedingen van TUI op dit moment. Het is op dit moment nog steeds mogelijk om tussen de 300 en 400 euro per persoon een week naar de zon te reizen.Plaats een reactie