Nederland snakt naar warm weer

Wie in Nederland naar buiten kijkt die zo op slag depressief worden. De zoveelste dag met grijs, nat en veel te koel weer is een feit. Daar waar de lente de vogeltjes volop moet laten fluiten, zorgt het momenteel alleen maar voor bedompte gezichten in het Nederlandse straatbeeld. Geen volle terrasjes en korte rokjes, maar grauwe straten en winterjassen bepalen het beeld in Nederland.

Nederland snakt inmiddels naar warm weer. Afgelopen zondag was het eventjes aangenamer, wat ervoor zorgde dat men zowat massaal naar buiten ging om van het zonnetje te genieten. Helaas was het slechts van korte duur, want een dag later waren het vooral de meubelpleinen en overdekte attracties die publiek leken te trekken. Het dieptepunt moet waarschijnlijk nog komen. Vandaag wordt op de meeste plekken in Nederland de grens van tien graden Celsius nog beslecht, donderdag zal het kwik op veel plekken in Nederland de 10 graden niet eens halen. Volgens de langjarige klimaatcijfers van Nederland is de gemiddelde maximumtemperatuur voor eind mei 18 graden.

Liefhebbers van zonnig weer (en wie is dat niet?) zullen nog eventjes geduld moeten hebben. Zoals het er nu naar uitziet is er in de loop van volgende week een significante weersverbetering te verwachten. Zomers zal het waarschijnlijk nog niet worden, maar in ieder geval is de kans wel redelijk groot dat het droger en warmer zal gaan worden. Nu maar hopen dat de weermodellen het bij het rechte eind hebben.Plaats een reactie