Nederlanders weer welkom in Turkije

Vanaf 20 juni 2020 zijn Nederlandse toeristen weer welkom aan de Turkse Rivièra. Dat is vandaag bevestigd door Mehmet Ersoy, de Turkse minister van toerisme. Dit is goed nieuws voor de reisbranche en voor Nederlanders die deze zomervakantie in Turkije door willen brengen. Voor een aantal grote touroperators zoals TUI, Sunweb en Corendon is Turkije een belangrijke vakantiebestemming. Jaarlijks vliegen honderdduizenden Nederlanders naar de Turkse kust om daar te genieten van de stranden en het heerlijke klimaat van Turkije.

In badplaatsen zoals Bodrum, Antalya, Side en Marmaris wordt gewerkt met gecertificeerde horeca, attracties en vervoermiddelen, om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Sowieso waren de belangrijke toeristenplaatsen aan de Turkse kust amper getroffen door COVID-19-gevallen. De Turkse overheid zegt helemaal voorbereid te zijn op de komst van grote aantallen toeristen. Voor de zekerheid wordt de drukte gereguleerd. Zo zullen er tijdsloten ingezet worden bij populaire bezienswaardigheden.

Schieten de boekingen vanavond omhoog?

Er is nog één ding dat mensen nu tegenhoudt om een vakantie naar Turkije te boeken. Dat is het code oranje dat op dit moment voor alle buitenlandse reizen vanuit Nederland nog van kracht is. Vanavond rond 19:00 uur wordt er een persconferentie gehouden door premier Mark Rutte, waar de zomervakantie zeker ter sprake zal komen. De verwachting is dat de code oranje voor Europa en een aantal omringende landen zoals Noorwegen en Zwitserland opgeheven zal worden. De vraag is of Turkije ook tot die landen behoort. Als dat het geval is, dan verwachten de boekingssites die Turkije-vakanties aanbieden vanavond al een flinke stijging in het aantal boekingen. Nu is alles relatief, want na een diep dal hoef je niet veel te doen om een significante stijging te realiseren. Toch hoopt men dat vandaag een startschot zal vormen voor een krachtig herstel van het toerisme in Europa en een aantal andere landen, waaronder hopelijk Turkije.

Bekijk Turkije vakanties bij TUI

Bekijk Turkije vakanties bij Sunweb

Geen visum nodig

Goed om te weten is dat je sinds maart dit jaar geen visum meer aan hoeft te schaffen voor Turkije. Dat scheelt je weer wat in de rompslomp om een vakantie in Turkije te kunnen vieren.Plaats een reactie