Nederlandse wandelgids over de Zweedse provincie Dalsland

‘Wandelen in Dalsland’ is de nieuwste uitgave van One Day Walks Publishing, het bedrijf van drie enthousiaste wandelaars die hun gidsen helemaal zelf maken. De gids met twintig dagwandelingen, variërend in lengte van 7,1 tot 18,0 km, is vanaf 15 januari te koop in de boekhandel. Na het succes van ‘Wandelen in Värmland’ en ‘Wandelen in Västernorrland’ brengen auteurs en fotografen Paul van Bodengraven en Marco Barten hun derde Zweedse gids op de markt. In totaal hebben zij nu voor acht gidsen alle wandelingen zelf gelopen, beschreven, in kaart en in beeld gebracht. One Day Walks zorgt ook zelf voor de vormgeving en is vrijwel de enige Nederlandse uitgeverij die zelf wandelgidsen voor buitenlandse bestemmingen ontwikkelt en publiceert. ‘Wandelen in Dalsland’ (ISBN 9789078194163) kost € 14,95. Een voorbeeldwandeling is te bekijken en downloaden via www.wandelenindalsland.nl.

Dalsland

‘Zweden in het klein’, zo wordt Dalsland wel genoemd. En inderdaad, op ongeveer 1,5 uur rijden ten noorden van Göteborg vind je alles wat Zweden zo’n leuk, mooi en prettig vakantieland maakt relatief dicht bij elkaar. Van uitgestrekte wildernis tot prachtige heldere meren, van mooie houten huizen in fraaie dorpjes tot idyllisch gelegen campings aan het water. Woeste natuur, met een rijk dierenleven en bossen waar je uren kunt wandelen zonder een mens tegen te komen. Een eland zal je eerder tegen het lijf lopen! Maar ook met het grootste meer van Scandinavië, waar je alle mogelijke vormen van watersport kunt bedrijven, of gewoon een dagje aan het strand kunt doorbrengen. Een ingenieus stelsel van waterwegen vormt samen het wereldberoemde Dalsland Kanaal, een ‘must’ voor wie de regio bezoekt.  De beste manier om te ontdekken wat Dalsland allemaal te bieden heeft is door er te voet op uit te trekken.

Over One Day Walks

Met de gids ‘Wandelen in Dalsland’ is voor het  eerst een flink aantal dagwandelingen gedetailleerd beschreven.. De auteurs hebben gezocht naar de leukste en mooiste tochten, verspreid over de provincie. Ze zijn terug gekomen met negentien rondwandelingen en één lijnwandeling. Bij twaalf wandelingen is het startpunt ook met het OV bereikbaar. De wandelgidsen van One Day Walks onderscheiden zich van andere reeksen doordat ze helemaal zelf worden gemaakt. Zo werkt de uitgeverij langzaam maar zeker aan een reeks van gidsen waarvan de inhoud zelf getest en beproefd is. Alleen op deze manier is een accurate routebeschrijving te maken, aldus de auteurs en uitgevers. Een mening die andere auteurs ook onderschrijven; in 2012 bracht One Day Walks in nauwe samenwerking met twee andere auteurs twee gidsen voor Nieuw-Zeeland uit. Dezelfde intensieve betrokkenheid bij de totstandkoming van de gidsen staat garant voor routebeschrijvingen waar wandelaars mee uit de voeten kunnen.

Eerdere uitgaven:

Wandelen op Menorca (2006), Wandelen in Devon (2007), Wandelen op Corfu (2008, 2e druk 2011), Wandelen in Värmland (2009, 2e druk 2012), Wandelen op Rhodos (2010), Wandelen in Västernorrland (2011), Wandelen op Mallorca (2012), Wandelen in Nieuw-Zeeland. Noordereiland (2012), Wandelen in Nieuw-Zeeland. Zuidereiland (2012).Plaats een reactie