Negatief reisadvies vakanties Curaçao

Wie naar Curaçao op vakantie wil gaan, die is te laat. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Curaçao vandaag verzwaard van code geel naar code oranje. Dat houdt in dat alle niet-essetntiële reizen naar dit aangename Caribische eiland afgeraden worden. Daarnaast geldt er bij terugkomst in Nederland een quarantaineplicht. Het negatieve reisadvies is het directe gevolg van het toenemend aantal COVID-19-besmettingen op Curaçao de afgelopen weken. Dat is in de periode dat Curaçao op ‘code geel’ stond toegenomen van enkele tientallen per dag naar gemiddeld meer dan 100 bevestigde besmettingen per dag.

Voor de reisbranche is dit slecht nieuws, net als voor toeristen die de komende dagen of weken naar Curaçao zouden vliegen. Die zien hun vakantie in het water vallen. Gezien het feit dat de kerstvakanties over nog geen twee weken beginnen is de kans redelijk groot dat die niet op Curaçao gevierd kunnen worden.

Wie de komende weken nog wel naar de winterzon wil vliegen die kan nog kiezen uit Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Deze drie warme bestemmingen hebben nog code geel.Plaats een reactie