Negatief reisadvies voor de hele wereld

Nederland maakt de afgelopen week nogal wat primeurs mee. De lockdown die nu ingegaan is, is bijvoorbeeld de grootste vorm van vrijheidsbeperking die we ooit in Nederland in vredestijd meegemaakt hebben. Sinds vandaag wordt het reizen ook enorm ingeperkt. Het algemeen advies van de rijksoverheid luidt nu:

Maak en boek geen reizen naar het buitenland tot half maart, tenzij strikt noodzakelijk. Vakantie en familiebezoek zijn geen noodzakelijke reizen. Dit geldt tot half januari. Of u daarna weer naar het buitenland kunt reizen, is nog niet bekend.

Gisteren werden de eilanden Bonaire en Aruba al op code oranje gezet. Niet vanwege locale corona-problemen, maar vanwege de situatie in Nederland.

Feitelijk is nu heel het buitenland op ‘code oranje’ gezet, op een enkel aantal landen en gebieden na die zelfs ‘code rood’ hebben. Bij code oranje worden alle niet-essentiële reizen afgeraden. Op vakantie gaan wordt als niet-essentieel gezien, waardoor er vanaf nu een negatief reisadvies voor heel de wereld geldt. Wie toch op vakantie gaat naar het buitenland die wordt in ieder geval geacht om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Geen verplichte negatieve PCR-test

Wie vanuit een land dat buiten de EU/Schengen naar Nederland reist die moet sinds gisteravond verplicht een negatieve uitslag van een PCR-test laten zien die binnenkomst niet ouder is dan 72 uur. Deze verplichting geldt voor reizigers van 13 jaar en ouder. Voor Nederlanders (ook Nederlanders uit het Caribisch deel van het Koninkrijk) en EU/Schengenburgers en hun familieleden geldt deze verplichting niet.Plaats een reactie