Neurenberg

De Duitse stad Neurenberg (in het Duits Nürnberg) is een middelgrote stad gelegen in de Duitse deelstaat Beieren. Door de afstand ten opzichte van Nederland en de weinige aandacht die door Nederlandse sites aan deze stad gegeven wordt is er sprake van slechts mondjesmaat toerisme vanuit Nederland naar Neurenberg. Onder Nederlanders is de stad vooral bekend vanwege de Processen van Neurenberg, die na de Tweede Wereldoorlog gehouden werden tegen voormalige nazileiders.

Wat veel mensen niet weten is dat Neurenberg vooral ook een hele leuke stad is om te bezoeken. Hoewel een deel van de historische binnenstad verwoest werd tijdens W.O. II is een groot deel van de historische stadskern daarna herbouwd en hersteld. Neurenberg is vrij uniek vanwege vestingwerken die het vroegere Burggraafschap van Nürnberg aanduiden. Deze Middeleeuwse vestingwerken vormen tegenwoordig een prachtige samenspel met de hedendaagse stadskern waarbij wonen, winkelen, vertier en cultuur hand in hand gaan. Wat ons betreft is Neurenberg een van de leukere steden van Duitsland.

Neurenberg is een uitstekende stad om te gaan winkelen. De Breitte Gasse, Kornmarkt, Plannenschmiedgase en Karolinenstrasse zijn uitstekende winkelstraten om eens lekker te gaan shoppen. Een deel van de winkelstraten is autovrij en een groot deel van de historische binnenstad is autoluw. In de binnenstad zijn allerlei bezienswaardigheden terug te vinden zoals de prachtige gotische Lorenzkirche, de Witte Toren en diverse musea waaronder Duits Nationaal Museum, het Nieuwe Museum en heel leuk voor kinderen: het Speelgoedmuseum.

Mensen die niet speciaal naar Neurenberg willen reizen om deze leuke stad een keer te bezoeken die kunnen de stad gemakkelijk opnemen als tussenstop in hun route van of naar bijvoorbeeld Tsjechië of Oostenrijk. De A3 richting Passau, Linz en Wenen voert langs de stad Neurenberg. Vanuit de Randstad rijdt je bij normale weersomstandigheden in ongeveer 6 tot 7 uur naar Neurenberg. Een ideale afstand om een overnachting in te lasten. Als je ‘s morgens bijtijds wegrijdt (uiterlijk 08:00 uur) dan kun je na het middaguur in Neurenberg staan en vrijwel de hele middag en avond gebruiken om de stad te ontdekken. De volgende ochtend vervolg je je weg naar je vakantiebestemming. Wij hebben dit al twee keer gedaan op weg naar het Lipnomeer in Tsjechië.Overnachten doen we dan in het B under B Hotel dat gelegen is aan de Frauentorgraben. Geen parkeerproblemen (eigen parking) en binnen een paar wandelminuten sta je in het historisch winkelcentrum van Neurenberg.Plaats een reactie