Niet te veel geld uitgeven tijdens je vakantie: 5 tips

We staan vaak iedere vakantie weer te kijken van de hoeveelheid geld die we tijdens deze fijne weken uitgegeven hebben. Alsof reis en verblijf nog niet duur genoeg waren! Gelukkig zijn er een aantal manieren waarmee je jouw uitgavenpatroon tijdens de vakantie dusdanig aan kunt passen dat je niet teveel geld uitgeeft. We geven je dan ook graag een aantal handige tips!

1. Gebruik een prepaid creditcard
Een prepaid creditcard zorgt ervoor dat je meer controle hebt over je uitgaven. Je betaalt vooraf en kunt hierdoor nooit méér besteden dan je vooraf had gepland. Op deze manier behoed je jezelf voor grote uitgaven. Daarnaast hoef je over de beste prepaid kaarten geen rente te betalen en zit je niet aan gekke leningen vast die je met moeite terug moet betalen. Verlies je de creditcard, dan kan je die ook meteen blokkeren, vaak zelfs in real-time via de betaal-app die aan je rekening is gekoppeld. Bovendien kan je nooit meer geld kwijt raken dan het bedrag dat je er in eerste instantie op hebt gezet!

2. Kies een budget
Een prepaid creditcard is daarnaast ook super handig om binnen een bepaald budget te blijven. Mocht je geen prepaid kaart willen gebruiken, dan kun je jouw budget alsnog vooraf vaststellen. Denk goed na over de hoeveelheid geld die je nodig hebt en de hoeveelheid die je uit kunt geven zonder in de problemen te komen.

3. Boek excursies op locatie
Hoewel je veel excursies vooraf bij het reisbureau kunt boeken, zijn er op locatie vaak veel lokale aanbieders met concurrerende tarieven. Het is misschien wat spannender omdat je niet precies weet wat je kunt verwachten, maar het kan je wel flink wat budget besparen! Om iets meer zekerheid te hebben kun je van te voren altijd ervaringen en reviews van andere reizigers lezen. Weet je zeker dat je geen geld weggooit aan een saaie excursie!

4. Geef ook de kinderen vakantiegeld
Als ouders geef je maar al te vaak snel veel geld uit aan de kinderen. Een leuk kledingstuk, een petje of een souvenir… Voordat je het weet ben je een paar honderd euro kwijt aan allerlei kleine uitgaven. Geef je kinderen daarom juist vakantiegeld waar ze zelf bewust mee om kunnen gaan. Dit geld kunnen ze gebruiken om een ijsje te kopen of een leuk souvenir voor vrienden of vriendinnen. Dat stukje eigen verantwoording leert je kids ook nog eens belangrijke lessen!

5. Betaal zoveel mogelijk contant
De beste manier om je budget te kunnen bewaken is door contant te betalen en jezelf een dagbudget te geven. Pin bijvoorbeeld iedere dag 100 euro welke die dag uitgegeven mag worden. Staat er een excursie of uitje op de planning, dan mag er die dag natuurlijk wat meer budget uitgetrokken worden.

Hoe zorg jij ervoor dat je niet teveel geld uitgeeft tijdens je vakantie?Plaats een reactie