Nog drie dagen Oktoberfest

Liefhebbers van bier, Duitse cultuur en grootste feesten hebben nog drie dagen de tijd om mee te doen aan het Oktoberfest 2013. Dit grootste volksfeest en bierfeest ter wereld wordt ieder jaar gehouden in de Beierse stad München. Hoewel de naam doet vermoeden dat het een feest is dat in de maand oktober plaatsvindt, wordt het grootste deel van het grootse festijn gehouden in de maand september.

Het Oktoberfest wordt al sinds het jaar 1810 gehouden in München. Het festijn dat bol staat van de tradities wordt gehouden op de Theresienwiese. Dit enorme terrein verandert in het najaar in een enorme kermis met 14 grote tenten waar men vooral bier drinkt. Twee tenten zijn wijntenten. Indien je wilt kun je uiteraard ook frisdrank of alcoholvrij bier drinken.

Alle geschonken bieren komen uit München. Ze worden geschonken in een Maß. Dit is een bierglas met een inhoud van maar liefst 1 liter. Jaarlijks wordt het Oktoberfest door ongeveer zes miljoen mensen bezocht die tijdens het hele feest goed zijn voor ongeveer 1000 ton aan afval. Wie het dit jaar niet meer redt (zondag is echt de laatste dag) die moet de data voor het Oktoberfest van 2014 alvast maar in de agenda schrijven: zaterdag 20 september tot en met zondag 5 oktober 2014.Plaats een reactie