Nooit meer wat vergeten voor op vakantie

Voor redelijk wat mensen gaat op vakantie gaan gepaard met een nodige dosis stress. Dat wordt vooral veroorzaakt door de reisvoorbereiding. Wat moet je regelen, hoe zit het met de reis er naartoe en wat moet je allemaal meenemen? Zelf reis ik pakweg 10 tot 20 keer per jaar en zelden vergeet ik iets. Dat is niet omdat ik dagenlang bezig ben met inpaklijstjes, maar omdat ik eigenlijk alles zo kan pakken wat ik nodig heb. Zo bewaar ik vrijwel alles wat met vakantie te maken heeft op vaste plekken in huis, zodat ik overzichtelijk heb wat er allemaal is en heel snel kan kiezen wat ik nodig heb. Zo heb ik een la met reisstekkers, een kofferweegschaal en allerlei spullen die we gekocht hebben voor outdoorvakanties. Een andere la, in mijn bureau, ligt vol met opladers, powerbanks, reservebrillen en een los navigatiesysteem. In mijn trolley bewaar ik mijn paspoort en inentingenboekje, zodat ik die vrijwel blindelings kan pakken.

Op zolder hebben we een speciale hoek ingericht met koffers, reistassen en allerlei spullen die je niet zomaar even in een laatje stop. Zo zit onze skikleding in een grotere koffer die we eigenlijk alleen maar gebruiken om mee te nemen naar de wintersport en hebben we ook een koffer waar onze snorkelspullen in zitten. Ook mijn dakkoffer staat op zolder. Laatst bestelde ik Ford dakdragers van dakdragerwinkel.nl voor de auto van mijn vrouw. Deze dakdragers heb ik vervolgens in de dakkoffer gestopt, zodat we ook daar niet al te lang naar hoeven zoeken als we ze nodig hebben.

Het lijkt allemaal enigszins neurotisch zoals ik de spullen in mijn huis opsla, maar het zorgt er wel voor dat ik zelden iets essentieels vergeet als ik op vakantie ga!Plaats een reactie