Ontdek Antwerpen op de fiets

De leukste manier om Antwerpen te verkennen is op de fiets. Vroeger moest je dan een fiets huren die uiterlijk voor 17 of 18 uur weer ingeleverd moest worden, tegenwoordig kun je dankzij het project Velo Antwerpen. Dit fietsenproject bestaat uit momenteel 83 stations verspreid door Antwerpen waar je fietsen kunt ophalen en inleveren. Je kunt tijdens je dag-, week- of jaarkaart onbeperkt fietsen lenen. De voorwaarde is dat je een fiets nooit langer dan 30 minuten gebruikt. Na dat half uur gaat de teller lopen.

Een dagkaart kost je slechts 3 euro. Voor dat geld krijg je een unieke code van 5 cijfers plus een zelfgekozen pincode van 4 cijfers. Bij ieder station kun je met deze gegevens een fiets meenemen. Je toetst beide codes achter elkaar in, waarna de paal bij het fietsstation aangeeft welke fiets je mee kunt nemen. De fiets inleveren kun je door bij een willekeurig fietsstation je fiets in een beschikbaar plekje te weg te zetten. Op de paal kun je controleren of de teruggave goed gegaan is. Na vijf minuten kun je weer een fiets meenemen.

De fietsen werken prima, zijn goed te verstellen en hebben drie versnellingen. ’s Avonds rijden is geen probleem, want de fietsen zijn voorzien van verlichting. We hebben het systeem uitgeprobeerd en het werkt prima. Bij elk station was er altijd wel een fiets beschikbaar en om in te leveren was er iedere keer plek. Wat ons betreft is deze mogelijkheid om fietsen te gebruiken in Antwerpen een uitstekende manier. Enige beperking is dat op dit moment je alleen nog maar in het centrum van Antwerpen fietsen kunt halen en inleveren. Bioscoop Kinepolis kun je helaas niet bereiken per fiets.Plaats een reactie