Ontdek de adembenemende natuur van Ierland met een camper

Ben je op zoek naar een bestemming voor jouw eerstvolgende vakantie? Dan denk je waarschijnlijk niet als direct aan Ierland. Toch is dit een land waar je een geweldige vakantie kunt beleven. Het weer is er weliswaar minder dan in Midden- en Zuid-Europa, maar er is genoeg te zien en te doen. Indien je voor Ierland kiest, is het raadzaam om rond te trekken door het land. Op deze manier ontdek je de adembenemende natuur van Ierland. Je kunt van plaats naar plaats rijden met de auto, maar je kunt ook een camper huren. Zodoende wordt het nog makkelijker om al het moois dat Ierland te bieden heeft te ontdekken. Hieronder lichten we een aantal plekken uit die je tijdens een campervakantie in Ierland absoluut moet bezoeken.

Cliffs of Moher
Ierland mag dan niet bijzonder groot zijn, er is wel ontzettend veel te zien. Zo staat het land onder meer bekend vanwege zijn adembenemende natuur. Ben je niet bekend met Ierland? Dan ben je vast benieuwd naar de plekken die je echt moet bezoeken. Indien je met een camper door het land trekt, raden wij je aan om onder meer langs de Cliffs of Moher te trekken. Deze kliffen behoren tot de bekendste bezienswaardigheden van het land. Je vindt ze in het westen van Ierland. De totale hoogte is ongeveer 120 meter, maar de klif kent enkele uitschieters tot wel 214 meter hoog. Dit maakt dat de Cliffs of Moher tot de hoogste kliffen van Europa behoren.

Connemara National Park
Als natuurliefhebber moet je ook zeker een bezoekje brengen aan Connemara National Park. Deze bezienswaardigheid vind je eveneens in het westen van Ierland, maar dan wel iets noordelijker dan de Cliffs of Moher. Het nationale park heeft een oppervlakte van 2957 hectare. In dit enorme gebied tref je onder meer bergen, bossen, heide en moeras aan. Als toerist kun je uitstekend wandelen of fietsen in dit park, maar ook verschillende watersporten beoefenen. Zo kun je hier bijvoorbeeld heel goed surfen, kajakken, duiken en zwemmen.

Wicklow Mountains
In het zuidoosten van Ierland vind je de Wicklow Mountains. Dit gebergte is om en nabij de 66 kilometer lang en 43 kilometer breed. Het hoogste punt ligt op 925 meter hoogte. Een gedeelte van deze berg behoort tot het beschermd natuurgebied. Het gaat in dit geval om het Wiclow Mountains National Park. Indien je houdt van wandelen en de natuur, is een bezoekje aan deze toeristische trekpleister zeker aan te raden. Je kunt er namelijk het wandelpad Wiclow Way volgen, dat door een deel van het gebergte leidt.

Huur een camper in Ierland
Met een camper van Nederland naar Ierland trekken is geen doen. Daarom denk je waarschijnlijk niet snel aan een campervakantie in Ierland. Toch is dit wel mogelijk. Je kunt namelijk een camper huren in Ierland. Je vliegt zelf naar het land en haalt vervolgens de camper af op de afgesproken locatie. Vervolgens heb je alle vrijheid om door Ierland te vertrekken. Zit je vakantie erop? Dan lever je de camper in op de afgesproken tijd en plek. Vervolgens vertrek je zelf weer met het vliegtuig naar Nederland.Plaats een reactie