Persberichten — 16 december 2013

De toren van de universiteitsbibliotheek in Leuven, één van de belangrijkste landmarks in de Leuvense binnenstad, wordt op 6 januari 2014 – als eerste toren in Leuven – permanent ontsloten voor het publiek.  Dit is een eerste stap in de ontsluiting van het universitair patrimonium in de Leuvense binnenstad.

Op de tussenverdiepingen in de toren wordt aan de hand van beeldmateriaal en passende commentaar de geschiedenis geëvoceerd van het gebouw dat onlosmakelijk verbonden is met de tragische gebeurtenissen gedurende de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Op deze manier wordt de steile klim onderbroken en kan de bezoeker in fasen en met inhoudelijke duiding de toren beklimmen. Hoogtepunt van het bezoek zal een buitenbezoek van de toren worden, waarbij de bezoeker het balkon van de toren kan betreden. Hier kan men genieten van een uniek zicht op de historische kern van Leuven, binnen de ring enerzijds en de omliggende (groene) regio anderzijds.

Nieuw: ILuvLeuven ticket!
Naar aanleiding van de opening van de toren lanceert Toerisme Leuven de ILuvLeuven ticket, één ticket voor het bezoek van de toren, het stadhuis, M-Museum Leuven en de M-Schatkamer van de Sint-Pieterskerk. De laatstgenoemde is vanaf medio maart 2014 toegankelijk wegens restauratie.

ILuvLeuven Ticket 
Normaal tarief €16 |  Trade tarief €12
Reservatie tradetickets enkel mogelijk via trade.visitleuven@leuven.be
Audiogids M – Museum Leuven is inbegrepen in de ticketprijs.

Foto bij dit artikel: Universiteitsbibliotheek (c)Toerisme Leuven

Tags: , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *