Overig — 29 juli 2013

Recent heb ik in Benidorm een vorm van straatoplichting gezien die ik nog niet eerder gezien heb. Het is een variant van de veel gebruikte oplichterstruc die in Parijs bij de Sacré Coeur toegepast wordt. In Parijs werken ze met armbandjes, in Benidorm doen ze het met kleine takjes. Ik heb de takjes niet vastgehad, maar het lijkt op een takje met rozemarijn of zoiets. Twee vrouwtjes lopen in Passeig de Carretera, de drukste winkelstraat van Benidorm. Op straat spreken ze mensen aan en proberen het takje in de handen te stoppen bij passanten. Hoogstwaarschijnlijk begint daarna het gebedel en gemanipuleer om geld. Omdat je het takje al aangenomen hebt zijn zij van mening dat je moet betalen.

Net toen ik de dames op de foto wilde zetten tijdens deze activiteit werden ze aangesproken door een politieagente. Het zal voor de politie in Benidorm een bekende truc zijn, waar de politie indien mogelijk op in zal grijpen. Oplichting van toeristen, in welke vorm dan ook, is slecht voor de reputatie van de stad.

In Parijs werkt de truc overigens als volgt: bij de ingang van het plein Louise Michel, richting de trappen naar Sacré Coeur, staan mannen die proberen een armbandje bij je om de pols te doen. Ze laten het armbandje pas los nadat je geld betaald hebt. Niet zelden komen ze met een paar man om je heen staan zodat je je geïntimideerd voelt.

Tags: , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

  1. Dan vergeet je ook te vermelden dat er verschillende bendes opereren met het het aardappelspelletje, “TRIGLE” genaamd. Je moet 50 euro inleggen en raden onder welke van de 3 aardappels het rode bolletje ligt. Pure oplichterij, want onder geen enkele aardappel ligt het rode bolletje. Zij spelen onder mekaar wel voor de show, en natuurlijk winnen hun handlangers 50 euro…..

    • Dat is een bekende truc die natuurlijk geïnspireerd is op ‘balletje balletje’ zoals dat ook in Amsterdam volop gespeeld wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *