Palma de Mallorca

Mallorca is een populaire vakantiebestemming.  Het eiland dat deel uitmaakt van de Spaanse Balearen heeft dan ook veel te bieden. Onherbergzame gebieden met kilometers wandelpaden en wegen voor wielertoeristen en natuurlijk veel kustlijn met leuke badplaatsen. De hoofdstad is La Palma, ook wel Palma de Mallorca genoemd.

Cultuur
De hoofdstad van Mallorca heeft op cultureel vlak veel te bieden. Zo is de kathedraal ‘La Seu’ zeker de moeite waard om te bezoeken. Volgens velen is deze kathedraal die gebouwd is tussen de 13e en 17e eeuw het mooiste gebouw van La Palma. Hier vind je dan ook elementen uit de middeleeuwen terug en het interieur is aan het begin van de 20e eeuw nog onder handen genomen door de bekende architect Gaudi.
Ook het kasteel ‘castell bellver’, het paleis van Almudaina en de Arabische baden zijn slechts een greep van de vele bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze stad.
Ook de beste musea van Mallorca vind je in La Palma. Palau March is het mooiste museum. Hier zijn  prachtige beelden van o.a. Rodin te vinden en meerdere kunstcollecties ondergebracht. Bovendien krijg je er ook nog een prachtig zicht op Palma de Mallorca als extra bij. Een ander leuk museum is ‘Can Morey de Santmartí ‘ waar je werken van Dali kunt bewonderen.

Winkelen
Ook als je wilt winkelen op Mallorca is La Palma de beste plaats. Tal van winkels zijn hier te vinden. Van de grotere ketens met bekende merken en ook de kleinere boetiekjes; je vindt het hier allemaal. Bovendien zijn er in de winkelstraten tal van kleine kerkjes en andere mooie gebouwen en ook een natje en een droogje nuttigen tijdens het winkelen behoort tot de mogelijkheden.

La Palma is met zo’n 400.000 inwoners een grote stad. Het voordeel van een grote stad is dat je er vele voorzieningen hebt die je van een grote stad mag verwachten. Naast cultuur opsnuiven en winkelen is het ook een prima plaats om culinair te genieten en uit te gaan. Bovendien zijn er ook stranden. Dit alles maakt het een fijne bestemming om te vertoeven en van hieruit het eiland verder te verkennen.Plaats een reactie