Panda’s met Pasen in Pairi Daiza

Sinds kort zijn Reuzenpanda’s Hao Hao en Xing Hui in Pairi Daiza neergestreken. Een unicum: Pairi Daiza is de enige dierentuin in de Benelux waar u Reuzenpanda’s kunt zien! De dierentuin bevindt zich in Brugelette, zo’n 40 minuten rijden van Brussel. Op vrijdag 11 april is dit bijzondere park met drie Diamond Themepark Awards en een speciale prijs bekroond. De dierentuin is onder andere verkozen tot “Mooiste Park van België” in 2014. Kortom, een bijzondere bezoektip voor Pasen dichtbij huis: Panda’s kijken in Pairi Daiza!

Bijzondere dierentuin
Pairi Daiza betekent ‘omsloten tuin’ en is niet zomaar een dierentuin. Het park is aangelegd op een domein van een voormalige abdij waarvan de ruïnes nog steeds aanwezig zijn. De dieren leven in prachtig ingerichte tuinen die op hun plaats van herkomst geïnspireerd zijn en vormen een belevenis op zichzelf. Speciaal voor de Panda’s is er een nieuwe habitat aangelegd: de Chinese tuin. Deze tuin wordt beschouwd als één van de mooiste Klassieke Chinese tuinen ter wereld, buiten China. Chinese ambachtslieden hebben er een Chinese tempel gebouwd. Het publiek wordt langs een bamboebos met rotspartijen geleid waarin de Panda’s spelen en hun dagelijkse portie bamboe eten. De dieren voelen zich op hun gemak in hun nieuwe habitat. Het Pandavrouwtje Hao Hao is een echte ster en poseert bevallig voor elke foto.

Prijzen
Afgelopen vrijdag is Pairi Daiza in drie categorieën van de Diamond Themepark Awards in de prijzen gevallen. De Diamond Themepark Awards zijn de “Oscars” voor attractieparken en dierentuinen. De dierentuin is bekroond voor het ‘Mooiste park van België’ (attractieparken en dierentuinen), voor de ‘Beste dierentuin van België’ (tezamen met Planckendael) en voor de ‘Mooiste leefruimte voor dieren’ voor La Terre des Origines. Eric Domb, oprichter van Pairi Daiza, ontving tenslotte een speciale prijs, de ‘Spotlight Award’, voor zijn inspanningen om Pairi Daiza uit te breiden en de Reuzenpanda’s naar het hart van Europa te halen.

Toegang

Gezien de verwachte drukte wordt aangeraden de kaarten van tevoren op internet te reserveren. Zo vermijdt u wachtrijen. Meer informatie over bereikbaar en openingstijden van het park en over reserveren van toegangkaarten vindt u op www.pairidaiza.eu.

Foto: © Pairi DaizaPlaats een reactie