Nieuws — 22 september 2014

De Franse hoofdstad Parijs is de zogenaamde liefdesslotjes helemaal zat. Afgelopen week is men begonnen met het aanbrengen van glazen panelen aan de Pont des Arts. Deze brug ging letterlijk kapot door de vele hangsloten die er aan gehangen werden en op dit moment nog steeds worden. De glazen panelen moet ervoor zorgen dat de slotjes binnenkort helemaal verdwenen zijn van Pont des Arts. Op meerdere plekken zijn nu nog gaten te zien in het hekwerk. Sommige delen van de brug waren dermate zwaar beschadigd dat het tijdelijk aanbrengen van panelen van pershout noodzakelijk was. Het zou anders slechts een kwestie van tijd zijn tot er persoonlijke ongelukken hadden kunnen gebeuren.

Toeristen weken de afgelopen tijd massaal uit naar Pont des Arts omdat de oorspronkelijke liefdesbrug, Pont de l’Archevêché, zo vol hangt dat er eigenlijk geen sloten meer bij kunnen.

pont-des-arts2

pont-des-arts3

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *