Parkeren luchthavens: online reserveren loont!

Vertrek jij de komende weken met het vliegtuig naar de zon of naar een andere vakantiebestemming en wil je je auto op de luchthaven parkeren? Reserveer je parkeerplaats bij de luchthaven dan vooraf via internet. De luchthavens bieden vrijwel altijd kortingen als je vooraf via internet gereserveerd hebt. De korting kan oplopen tot tientallen procenten.  Soms kom je uit op een totaalbedrag dat op ongeveer helft uitkomt van het normale tarief dat je betaalt als je spontaan binnenrijdt zonder reservering. Zo betaal je op P3 van Groningen Airport Eelde €35,00 voor 15 dagen parkeren als je gereserveerd hebt en bedraagt het standaard tarief €70,00. Dat is gewoon de helft korting.

Op Amsterdam Schiphol Airport kost 15 dagen parkeren van 16 t/m 30 juli op dit moment €109,50 als je vooraf reserveert. Het binnenrijd-tarief voor € 136,60. Scheelt je toch ruim 27 euro als je de moeite hebt genomen om vooraf te reserveren.

Parkeer je op Rotterdam The Hague Airport dan betaal je voor 15 dagen parkeren op P6 (de goedkoopste optie zonder reserveren) maar liefst € 152,00. Boek je hier een niet-annuleerbare parkeerplaats voor 15 dagen dan ben je slechts € 82,50 kwijt. Wij hebben overigens gekeken voor parkeren van 16 t/m 30 juli. In die periode is er alleen annuleerbaar parkeren te reserveren tegen een tarief van € 87,00. Wil je iets dichterbij staan (op P1 of P3) dan betaal je voor deze periode € 89,00 als je vooraf reserveert.

Op de pagina parkeertarieven luchthavens lees je meer over de verschillende parkeertarieven. Bij dit artikel is uitgegaan van de tarieven van de officiële parkeerplaatsen van de luchthavens. Initiatieven van derden zijn buiten beschouwing gelaten.Plaats een reactie