Pas op voor zakkenrollers in Barcelona

Barcelona is zeer geliefd bij veel toeristen om bijvoorbeeld aan te doen tijdens een citytrip of een rondreis door Spanje. Dat is ook niet zo raar als je ziet wat deze stad allemaal te bieden heeft voor toeristen. Geweldige bezienswaardigheden afgewisseld met een ruim aanbod aan horeca en natuurlijk meer voldoende winkels. Toeristen zijn vaak een doelwit voor zakkenrollers. Ze zijn over het algemeen een makkelijke prooi omdat hun aandacht vooral ligt op het rondkijken en minder op de eigen veiligheid. Barcelona onderscheid zich niet wat dat betreft en herbergt naast toeristen ook meer dan voldoende zakkenrollers.

Neem voorzorgmaatregelen
Hoe kun je er nou voor zorgen dat je zelf niet het slachtoffer wordt van een zakkenroller? Je kunt bijvoorbeeld beginnen door alleen maar mee te nemen wat je echt nodig hebt en makkelijk kunt opbergen. Natuurlijk is het leuk om door een stad te wandelen en foto’s te maken met een tablet, maar het is een redelijk groot opvallende object dat je vaak niet zo veilig kunt opbergen. Het omprezen buideltasje is waarschijnlijk wel de veiligste plek voor je beurs, je camera en je papieren. Doe zeker je portemonnee niet in één van je zakken, want zakkenrollers hebben niet voor niets de naam gekregen die zij hebben.

Kom zelfverzekerd over
Een misschien wel netzo belangrijke manier om jezelf te wapenen tegen zakkenrollers is een zelfverzekerde uitstraling. Vaak zijn de slachtoffers van zakkenrollers slachtoffer geworden omdat ze kwetsbaar overkwamen en daardoor zogezegd een makkelijke prooi waren. Doe alsof je al jaren in Barcelona komt en er kind aan huis bent. Op deze manier oog je niet als een makkelijke prooi en zul je waarschijnlijk met rust gelaten worden.

Wat verder
Barcelona is natuurlijk een prachtige stad met veel bezienswaardigheden. Vaak is het ook heel druk op deze plekken. Wees op drukke plaatsen extra attent. Zorg dat je waardevolle spullen zeker hier goed opgeborgen zijn. Een veel geziene truck is dat iemand je ergens mee komt helpen of een vraag heeft terwijl vervolgens iemand anders toeslaat zonder dat je het door hebt.  Dit de bekende babbeltruck. Probeer ten alle tijde in drukke gebieden je bewust te zijn van dit soort toenaderingen. Zorg ervoor dat je terug thuis kunt zeggen dat je citytrip naar Barcelona geweldig was en zeker een aanrader. Dat is toch je bedoeling en beter dan deze prachtige stad te associëren met dat ene moment dat je bestolen werd.Plaats een reactie