Peak Tram

Een letterlijk hoogtepunt in Hong Kong is Victoria Peak oftewel The Peak. Met een hoogte van maar liefst 552 meter is Victoria Peak de hoogste berg van Hong Kong Island. Bovenop is een speciale toren gebouwd: de Peak Tower. Van hieraf heb je een prachtig uitzicht over het drukste deel van Hong Kong. Je moet wel een beetje geluk hebben, want bewolking kan soms roet in het eten gooien. Met name in het regenseizoen heb je redelijke kans dat het uitzicht door mist of wolken beperkt wordt.

Oude tram
Bijna net zo leuk als The Peak zelf is de manier waarop je er kunt komen. Natuurlijk kun je met de taxi of bus naar de top van de berg. De leukste manier is echter door middel van de Peak Tram. Al sinds het einde van de negentiende eeuw kun je met deze kabeltram naar boven (en weer naar beneden). Dit gebeurt onder een hoek die varieert van 4 tot maar liefst 27 graden. Een bijzondere ervaring om zo schuin tussen de wolkenkrabbers van Hong Kong omhoog getrokken te worden.

De combinatie van de tram en het fabelachtige uitzicht vanaf de Peak vormen samen dé attractie van Hong Kong. De Victoria Peak staat dan ook bovenaan de top 10 bezienswaardigheden van Hong Kong.

Foto: leungchopan | shutterstock.comPlaats een reactie