Peratallada

De Costa Brava is een regio die elk jaar op veel toeristen mag rekenen. Niet gek als je bedenkt wat deze regio allemaal te bieden heeft. De badplaatsen aan de Costa Brava, een prachtig landschap, Gerona en natuurlijk Barcelona. Allemaal ingrediënten voor een leuke vakantie. Natuurlijk heeft de Costa Brava nog veel meer te bieden. Vandaag brengen wij met groot genoegen Peratallada onder de aandacht.

Uitgehouwd
Peratallada is een middeleeuws stadje en gelegen in een bergachtige en rotsachtige omgeving. Straatjes en gebouwen zijn vaak letterlijk uitgehouwen uit de rotsen. Hierdoor heeft het een zeer authentiek karakter. Je waant je in smalle straatjes afgebakend door prachtige oude huisjes en monumentale panden. Door de smalle straatjes kom je ook in een andere tijd terecht, want auto’s zul je hier waarschijnlijk niet treffen.

Kasteel
Peratallada is een stadje dat gebouwd is rond het gelijknamige kasteel van Peratallada. Het stamt al uit de 10e eeuw na Christus. Het kasteel is dan ook het centrum van Peratallada. Een prachtig oud kasteel dat tegenwoordig dienst doet als hotel. Uiteraard heeft het hotel het thema kasteel goed terug gebracht in zowel uitstraling als inrichting. Ook geen ondankbaar thema natuurlijk.

Horeca
In de straten van Peratallada zijn enorm veel horecagelegenheden. Nog maar eens een bewijs dat het stadje een belangrijke toeristische attractie is aan de Costa Brava. Echt ideaal voor een dagje cultuur of om te ontsnappen aan het wat mindere weer.

Hoogseizoen
Houd er rekening mee dat tijdens een vakantie in het hoogseizoen je waarschijnlijk niet de enige toerist bent die Peratallada bezoekt en dat rustig genieten wat lastiger is. Een betere periode om hier rond te dwalen is buiten het hoogseizoen. Dan kun je nog een restaurant kiezen vanwege kaart en locatie. Toch een stuk beter dan dat je je restaurantkeuze laat leiden door beschikbaarheid. Ook komt Peratallada veel beter tot zijn recht als je niet over de koppen loopt.Plaats een reactie