Pikzwarte zaterdag in Frankrijk

De voorspelde Zwarte Zaterdag in Frankrijk dreigt pikzwart te worden. De files in Frankrijk overtreffen in aantal en lengte de hoeveelheid van vorig jaar op zwarte zaterdag. Vanochtend stond er rond 10 uur al meer dan vierhonderd kilometer file op de Franse snelwegen. De grootste stremmingen zijn op dit moment te vinden tussen Lyon en Orange, op de A75 vanaf Clermont-Ferrand naar het zuiden en rondom Bordeaux. Rondom Parijs lijkt de ergste drukte al over het hoogtepunt heen te zijn. De A61 tussen Toulouse en Narbonne stroomt op dit moment flink vol, net als de A9 richting Spanje en de A7 richting Marseille. De meeste opstoppingen komen op dit moment voor in zuidelijke richting.

De A7 tussen Lyon en Orange is zoals vrijwel ieder jaar het grootste knelpunt. Op dit moment staat dit stuk van de A7 over een lengte van tweehonderd kilometer voor een groot deel vast in beide richtingen. Tussen Nimes en Montpellier is het inmiddels ook meer stilstaan dan rijden in zuidelijke richting. Het knooppunt Orange krijgt het komende uur ook nog te maken met vrij felle regenbuien. Dit zal voor nog meer ellende zorgen. Voor de rest van Frankrijk zijn de weersvoorspellingen goed voor de komende uren.

De verwachting is dat de drukte de komende uren nog verder toeneemt. Rond 13 uur zou het ergste moeten zijn, waarna de drukte langzaam af moet nemen. Waarschijnlijk zal de verkeerssituatie pas in de loop van de avond weer redelijk normaal zijn.

In Duitsland is het wel aanzienlijk drukker dan normaal. Grote files komen er niet zoveel voor. Grootste file staat tussen Hannover en Hamburg, ook de grensovergangen tussen Duitsland en Oostenrijk stromen vol. Reken op 30 tot 60 minuten extra reistijd om via de A8 of A10 Oostenrijk binnen te rijden. In het Rührgebied is het drukker dan normaal. Let hier goed op voor opstoppingen rondom afritten. Plots stilstaand verkeer kan je verrassen.

In Zwitserland is het wachten geblazen voor de Gotthardtunnel. De wachttijd is inmiddels opgelopen tot ruim een uur in beide richtingen.

De knelpunten in Oostenrijk zijn de Fernpas (nu een half uur vertraging), de Karawankentunnel richting Slovenië (meer dan 2 uur vertraging!) en de grensovergang op de A10 richting Duitsland (30-50 minuten extra reistijd).Plaats een reactie