Pretpark Londen

Eén van de leukste steden voor een citytrip samen met je kinderen is ongetwijfeld Londen. De Engelse hoofdstad is dan ook een enorm grote en bruisende stad met tal van attracties. Een citytrip van enkele dagen gaat nooit genoeg zijn om alles gezien te hebben. Ook voor kinderen zijn er tal van bezienswaardigheden en attracties waar een kind zich prima zou vermaken. Hier een kleine greep.

Madame Tussauds
In Londen vind je misschien wel de leukste vestiging van het wereldberoemde wassenbeeldenmuseum. Alle beroemde sterren die hier staan uitgestald zijn garantie voor vertier. Op de foto met Lady Gaga, de Queen of Elton John; hier kan het. En als de kinderen zoveel plezier beleven, dan geldt dit natuurlijk ook voor de ouders.

Harry Potter
Waarschijnlijk hebben je kinderen de films al gezien en de boeken als gelezen en misschien jijzelf ook wel. Deze tovenaarsleerling is dan ook bekend bij miljoenen kinderen. De Harry Potter studio Tour is dan ook zeker een aanrader. Hier kun je zien waar en hoe de films zijn gemaakt. Je krijgt het gevoel even deel uit te maken van de magische wereld die JK Rowling ons heeft geschonken. Zeker de zeer rijke fantasie die kinderen hebben zorgt dat dit een hoogtepunt gaat zijn van je verblijf in Londen.

Musicals
Londen is ook een echte musicalstad. Niet zomaar een doorsnee musicalstad, maar de musical hoofdstad van de wereld. Natuurlijk zijn de musicals wel in het Engels, maar zeker als je kinderen al wat ouder zijn is het bijwonen van één van de vele musicals een hele beleving.
Een titel als de ‘Lion King’ is al jaren een drukbezochte musical en met fraaie visuele effecten een happening. Let wel op de aanvangstijden van de musicals. Er zijn matineevoorstellingen die ’s middags worden uitgevoerd. Zeker als je kind nog wat jonger is kan die de beste keuze zijn, want de avondvoorstellingen beginnen meestal pas om 22.00uur, waardoor het anders wel eens een latertje kan worden.

Winkelen
Londen is een van de beste steden ter wereld om te winkelen. Dus ook voor kinderen! Vooral het snuffelen op de markten naar leuke dingen en het bezoeken van grote speelgoedwinkels zoals Hamleys en de Disney Store wordt als leuk ervaren door kinderen. Als je gaat shoppen, houd er dan rekening mee dat je het voor de kids ook aantrekkelijk maakt. Geef je bijvoorbeeld een bescheiden budget waarvoor ze zelf iets mogen gaan uitzoeken.

Londen heeft natuurlijk nog veel meer te bieden voor haar jonge bezoekers. Dit is slechts een kleine greep van de mogelijkheden. Wanneer je een reis naar Londen goed inricht kan je kind het beleven als een bezoek aan een pretpark.Plaats een reactie