Proef de vrijheid van single reizen

Geniet jij nog met volle teugen van het leven als vrijgezel, terwijl al je vrienden al gesetteld zijn en wil je geen vijfde wiel aan de wagen zijn? Ben je net aan het bekomen van een relatie met de toch niet helemaal ware? Heb je wel een relatie, maar wil je eens op reis zonder je geliefde? Of wil je graag op vakantie met mensen die misschien wel jouw hart kunnen stelen? Misschien zijn singlereizen dan precies wat je zoekt. Als je verlangt naar het verkennen van verre oorden en dat om wat voor reden dan ook niet met een bekende wilt of kunt doen, maar liever ook niet helemaal alleen op reis gaat, dan is dit een goede optie. Je ervaart een gevoel van vrijheid en bent even volledig los van je dagelijks leven, maar je bent niet volledig op jezelf aangewezen in een vreemd land. Er is altijd iemand in de buurt om je de weg te wijzen, je tas vast te houden, een foto van je te maken of je rug in te smeren. Wat wil een mens nog meer?

Singlereizen is jezelf ontdekken

Singlereizen doe je met een begeleide groep van andere mensen die ook alleen reizen. Vaak kun je ze ook nog uitkiezen op leeftijdscategorie, zodat de kans groot is dat jullie dezelfde wensen hebben. Je kunt zelf bepalen of je alleen slaapt of een kamergenoot (van hetzelfde geslacht) wilt. Het is best even spannend, met een groep onbekenden op reis, maar tegelijkertijd een fantastische kans om nieuwe mensen te leren kennen. Je ervaart hoe anderen reageren op wat er op jullie pad komt, en komt in aanraking met allerlei verschillende meningen en levensvisies. Dat op zich is al een hele verrijkende ervaring. Daarnaast kom je in zulke omstandigheden niet zelden ook jezelf tegen: je krijgt inzicht in wat belangrijk voor je is, maar vooral ook waar je toe in staat bent. Mogelijkheden genoeg om je over je verlegenheid heen te zetten en een praatje met iemand aan te knopen, of te ontdekken dat mensen op jou kunnen leunen als ze het even zwaar hebben. Er gaat een wereld voor je open.

Cultuur, natuur, avontuur!

Single reizen zijn er in vele soorten en maten. Wil je een korte, niet al te verre reis maken en bijvoorbeeld een week met een groep op pad gaan? Dat is goed mogelijk. Maar ook als je een hele maand onderweg wilt zijn en een meer exotische bestemming helemaal wilt verkennen is een single reis een prima optie. Er zijn bestemmingen in Europa, maar ook in bijvoorbeeld Azië, Oceanië of Zuid-Amerika. De reisleider brengt je naar de beste plekjes en de meest indrukwekkende toeristische attracties.  Je kunt naar hartenlust cultuur en natuur opsnuiven; eeuwenoude bouwwerken bewonderen of dromerig door een sprookjesbos wandelen. Ook voor de actievelingen onder ons zijn er allerlei avontuurlijke mogelijkheden, van bergen beklimmen tot kanovaren in de meest prachtige omgevingen. Dat je een groep mensen om je heen hebt om deze onvergetelijke ervaringen mee te delen is natuurlijk mooi meegenomen. En wie weet ontstaat er wel zo’n goede klik dat jullie de volgende vakantie samen boeken…

wilde-westen2Plaats een reactie