Publiek in Cancún

Als je andere Nederlandse gasten spreekt die in Cancún verblijven dan valt het op dat er een grote overeenkomst is tussen de meeste Nederlandse toeristen in deze Mexicaanse badplaats: de andere bestemmingen die ze aandoen. Opvallend is dat Griekenland en Oost-Europa over het algemeen weinig in de smaak valt, dat Azië vaak door één van de twee partners niet echt interessant gezien wordt en dat men vaak ook al Florida, Aruba, Curacao en de Dominicaanse Republiek bezocht heeft. Niet zelden is de vakantie in  Cancún niet de eerste vakantie in Mexico, maar heeft men ook al een keer Playa del Carmen, de andere grote badplaats in Yucatan, bezocht.

Het Nederlandse publiek dat Cancún bezoekt, verdient gemiddeld minimaal twee keer modaal. Uitzonderingen vormen de stelletjes die op huwelijksreis zijn, waarbij het inkomen gemiddeld rond anderhalf keer modaal ligt.

Nog een overeenkomst tussen de Nederlandse gasten die hun vakantie in Cancún doorbrengen is dat excursies wel gedaan worden, maar dat het geen substantieel onderdeel van de vakantie uitmaakt. Het relaxen in de zon om eventjes de batterij op te laden is voor de meeste vakantiegangers in de hotelzone van Cancún het belangrijkste reisdoel.Plaats een reactie