Punta Cana opmerkelijk nat

Vakantiegangers die in deze periode naar Punta Cana reizen moeten rekening houden met opvallend veel bewolking en regen. Toeristen die de afgelopen 3 tot 4 weken naar deze topbestemming in de Dominicaanse Republiek geweest zijn die kunnen daar helemaal over meepraten. In de laatste week van april viel er sommige dagen zelfs meer regen dan wat er normaal in de hele maand april valt. Het dieptepunt werd bereikt op dinsdag 26 april toen het vrijwel het hele etmaal regende en er ook nog eens een sterke wind opstak. Twee dagen later viel er in de avond op sommige plekken in Punta Cana zoveel regen dat tuinen en paden in hotels blank kwamen te staan.

Ongewoon nat

Wie de klimaatcijfers voor Punta Cana bekijkt die ziet dat mei de natste maand van het jaar is. In deze maand valt normaal ongeveer 120 tot 130 millimeter regen. Vandaag, op 5 mei, is deze neerslagsom voor de hele maand mei al bijna bereikt. In april valt meestal slechts 69 millimeter neerslag. Het overwegend bewolkt en natte weer kwam voor de toeristen in Punta Cana dan ook zeer onverwacht.

Weinig verbetering

De komende weken wordt er weinig verbetering verwacht voor het weer in Punta Cana. Er zullen dagen zijn die vrijwel droog zijn en soms zal er een dag zijn die wel grotendeels zonnig is, maar iedereen die naar het oosten van de Dominicaanse Republiek reist die zal rekening moeten houden met regenachtige dagen.

El Niño

Mogelijk dat El Niño de oorzaak is van het beduidend nattere weer in Punta Cana. Dit verschijnsel dat het weer duidelijk beïnvloedt was het afgelopen najaar veel sterker dan anders, waardoor het weer in delen van de wereld in het voorjaar anders dan normaal is. Voor Noord-Amerika betekent dit vooral meer neerslag. Het lijkt erop dat de Dominicaanse Republiek ‘mee mag profiteren’ van de extra neerslag dit voorjaar.Plaats een reactie