Quarantaineplicht na terugkomst uit Amerika

Wie deze kerstvakantie Oud & Nieuw viert op Times Square in New York of heerlijk van het strand van Miami geniet, die moet bij terugkomst 10 dagen in quarantaine. Deze quarantaineverplichting geldt vanaf morgen (30 december). Het aangescherpte beleid is op basis van het advies dat het RIVM gegeven heeft. Daardoor worden de Verenigde Staten van Amerika nu als ‘zeerhoogrisicogebied’ beschouwd. Tot nu toe was het land een ‘hoogrisicogebied’. Reden voor deze wijziging is de snelle opmars van de omikronvariant van het covid19-virus in Amerika. 

De quarantaineperiode voor reizigers uit Amerika is vastgesteld op tien dagen. Op de vijfde dag na aankomst in Nederland kun je een coronatest doen via de GGD. Is die negatief, dan wordt de quarantaine beëindigd.

Gevolgen voor KLM

De nieuwe regels zullen ongetwijfeld gevolgen gaan hebben voor KLM. De routes tussen Nederland en de Verenigde Staten vormen een essentieel onderdeel binnen de bedrijfsvoering van deze luchtvaartmaatschappij. Door de verplichte quarantaine zal het aantal reizigers tussen beide landen ongetwijfeld afnemen, waardoor KLM tijdens deze toch al moeilijke periode extra financieel geraakt zal worden.Plaats een reactie