Ramadan is begonnen

De Ramadan is afgelopen zondag begonnen. Mensen die het islamitische geloof aanhangen hebben weinig aan deze boodschap, want die wisten dat al. De Ramadan kan echter ook invloed hebben op de vakantie van niet-moslims. In sterk religieuze moslimlanden kun je als toerist of reiziger overdag ook niet eten of drinken tijdens de Ramadan. Dat is bijvoorbeeld zo in streng gelovige bestemmingen zoals Saoedi-Arabië en Iran, maar ook in tegenwoordig zeer populaire bestemmingen zoals Dubai en Oman.

Houd er rekening mee dat je op bestemmingen zoals Dubai en Oman overdag niet kunt eten of drinken in restaurants, winkelcentra en bars. Wel kun je bij supermarkten eten of drinken kopen en die bijvoorbeeld in de privacy van je eigen hotelkamer of appartement nuttigen. In gematigde landen zoals Turkije zul je als toerist amper tegen beperkingen aanlopen. In ieder geval niet in de grote resorts en in de bekende badplaatsen.

Op 29 juli eindigt de Ramadan dit jaar. Het is vanaf dinsdag 29 juli tot en met donderdag 31 juli Suikerfeest. Tijdens het Suikerfeest staat het dagelijks leven vaak ook in het teken van dit uitbundige feest. Vanaf 1 augustus is het weer ‘business as usual’ in de islamitische landen.Plaats een reactie