Recept voor een geslaagde citytrip

Wat zijn de goede ingrediënten die nodig zijn voor een geslaagde citytrip? Naast natuurlijk een goed hotel en relatief makkelijke bereikbaarheid moet een stad ook andere dingen te bieden hebben. Laten we stellen dat er voldoende goede hotels zijn, ook in en dicht bij het centrum en dat het daarnaast ook nog eens binnen een uur of twee bereikbaar is, wat zijn dan nog meer wensen waaraan zo’n ‘citytrip stad’ moet voldoen. Eigenlijk kun je dat in één zin omvatten. ‘Er moet genoeg te doen zijn’. Als bereikbaarheid, faciliteiten en activiteiten de grootste punten zijn in je pakket van eisen dan ligt het voor de hand om Barcelona te kiezen. Deze stad heeft werkelijk alles. Ligt op ongeveer 2 uur vliegen van Schiphol en heeft tal van hotels van alle niveaus.

Stranden
Wie aan Barcelona denkt, denkt niet meteen aan stranden, maar de Catalaanse hoofdstad ligt pal aan de Costa Brava en in en rond de stad zijn meerdere stranden te vinden. Op een warme dag kun je er dus prima voor kiezen om lekker te bakken in de zon en verkoeling te zoeken in het water.

Cultuur
Het zou wel een beetje zonde zijn om al je tijd in Barcelona te verdoen aan het strand. De stad die mede vormgegeven is door Gaudi is een juweel. De Sagrada Familia en Park Güell zijn ongetwijfeld de bekendste voorbeelden van architectuur die van de hand van Gaudi komen. Naast deze kenmerkende bouwwerken zijn er ook tal van musea voor de cultuurliefhebber. Barcelona heeft enorm veel te bieden op dit vlak en is een levendige stad.

Vertier
Als je van winkelen houdt ben je in Barcelona ook aan het goede adres. Uitgaansgelegenheden zijn er ook meer dan voldoende aanwezig. Als je van een gokje houdt kun je er ook voor kiezen om het Casino te bezoeken. Naast dat het een leuke dag kan zijn kun je hier ook meedoen aan één van de grotere pokertoernooien van de EPT (European Poker Tour) waar je zo maar kans hebt om aan te tafel komen met een wereldberoemde pokerspeler uit de VS of Europa. Houdt er wel rekening meer dat de kosten bij inschrijving van een EPT wedstrijd in de duizenden euro’s kan lopen.
Ben je niet zo’n gokker of toevallig niet in de Catalaanse hoofdstad als de EPT er is, dan kun je er ook voor kiezen om een voetbalwedstrijd van FC Barcelona bij te wonen in Nau Camp.

Barcelona is een zeer complete stad waar bijna ieder type persoon wel een bevredigende dag- en nachtbesteding kan vinden.Plaats een reactie