Reisleiding op Kos in de problemen

Volgens een bericht in de Telegraaf vanochtend hebben alle reisleiders van reisorganisaties GoGo en Beachmasters het Griekse eiland Kos verlaten. Doodsbedreigingen en fysiek geweld zouden de redenen zijn van het plotselinge vertrek van de reisleiders. GoGo en Beachmasters zijn reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in jongerenvakanties. Oorzaak van de bedreigingen zou liggen in het feit dat bepaalde horecazaken overgeslagen worden bij de verschillende kroegentochten die georganiseerd worden. Dit is voor sommige bareigenaren zwaar te verkroppen, omdat ze dit aanzienlijk omzet kan schelen.

Corendon-baas Atilay Uslu, die met het merk GoFun zelf ook actief is op het gebied van jongerenreizen naar Kos, haalt in het artikel ongenadig uit naar zijn concurrenten. Volgens de Telegraaf gelooft hij dat met name GoGo kwaad bloed heeft gezet in de Griekse horeca met harde zakelijke methoden om de laagste prijzen te bedingen en goed te verdienen aan die wilde party’s.

Zelf horen we regelmatig klachten vanuit de Spaanse en Griekse horeca over de manier waarop reisorganisaties prijzen onder druk zetten en hoe reisleiders het brengen van toeristen gebruiken als middel om voor zichzelf goedkoop of zelfs gratis eten en drank te regelen. Of dat hier gebeurd is valt voor ons niet te controleren. De waarheid zal vermoedelijk ergens in het midden liggen.

Feit is dat de jongeren die nu op Kos hun vakantie vieren de dupe zijn van de conflicten tussen horeca en reisleiding. Zij lopen de georganiseerde kroegentochten nu mis, wat voor een deel van de jonge vakantiegangers toch een van de belangrijkste redenen is om hun vakantie in Griekenland te vieren.Plaats een reactie