Reisvoorbereiding voor je Sri Lanka vakantie

Stel dat je een vakantie naar Sri Lanka geboekt hebt of wilt gaan boeken. Waar moet je dan allemaal rekening mee houden qua reisvoorbereiding? Wat moet je vooraf regelen en wat is handig om ook alvast geregeld te hebben? Wij hebben onze reisvoorbereidingstips voor Sri Lanka op een rijtje gezet.

Regel je visum

Om Sri Lanka te bezoeken heb je een visum nodig. Zoek eerst even goed uit of je een fysiek Sri Lanka visum nodig hebt of dat een ETA visum Sri Lanka ook voldoet. In de meeste gevallen is een ETA (een elektronische toelating) voldoende. Belangrijk is dat je altijd het aanvraagformulier goed invult. Een onjuiste opgave kan vertraging opleveren bij het aanvragen van een visum of zelfs afwijzing van de aanvraag betekenen. Kijk ook even bij de geldigheid van een Sri Lanka visum om te kijken op welk moment je je visum het beste aanvraagt.

Heb je vaccinaties nodig?

Ga naar een arts of instelling die gespecialiseerd is in reisvaccinaties om te controleren of er voor jouw Sri Lanka reis vaccinaties nodig of aanbevolen zijn. Op dit moment worden de spuiten tegen DTP, Buiktyfus en Hepatitis A vaak aanbevolen. Het advies kan echter per reis en individu verschillen. Maak op tijd een afspraak omdat voor sommige inentingen tijd nodig is, bijvoorbeeld als er sprake is van een opeenvolgende kuur.

Muggen

Op Sri Lanka komen veel muggen voor. Insectenwerende middelen met de werkzame stof DEET meenemen is daarom geen overbodige luxe. Koop die op tijd, zodat je zeker weet dat je het mee kan nemen op vakantie.

Alcohol

Alcoholische dranken zijn beperkt te krijgen op Sri Lanka en vaak ook relatief duur. Ben je gesteld op een borrel op vakantie overweeg dan om een fles belastingvrije drank te kopen op Schiphol voordat je vertrekt.

Geldzaken

Op Sri Lanka kun je in toenemende mate geld pinnen. Het aantal geldautomaten waar je met je Maestro bankpas geld op kunt nemen lijkt ieder jaar toe te nemen. Je betaalprofiel van je bankpas moet dan wel (tijdelijk) op ‘wereld’ staan. Als hij op ‘Europa’ of ‘Nederland’ staat kun je geen geld opnemen op Sri Lanka.

Waterbestendige kleding en schoeisel

Op Sri Lanka kan het soms heftig regenen, zeker als het regenseizoen aan de gang is. Pak daarom ook kleding en schoeisel in dat nat mag worden en je eventueel beschermt tegen de regen.Plaats een reactie