Tips — 2 januari 2019

Op dit moment vieren tienduizenden Nederlanders hun wintersportvakantie op populaire skibestemmingen in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Deze keren bijna allemaal komende zaterdag huiswaarts, omdat de kerstvakantie er dan op zit en men weer massaal aan het werk of naar school moet. Omdat ook de Duitsers en Belgen maandag weer aan de bak moeten zal het zaterdag druk zijn op de wegen in Oostenrijk en Duitsland. Vooral de routes langs München, Stuttgart, Neurenberg en Frankfurt zullen zwaar belast worden met terugkerend vakantieverkeer. De weersverwachtingen zijn niet gunstig voor zaterdag. In Oostenrijk wordt er in en rond de wintersportgebieden veel sneeuw verwacht en ook op de routes in het zuiden van Duitsland kan het aanzienlijk gaan sneeuwen onderweg. Dat betekent vrijwel zeker files. Ga daarom goed voorbereid op pad als je terugrijdt naar Nederland.

Zorg ervoor dat je auto zo goed als mogelijk sneeuwvrij is als je vertrekt. Controleer of er voldoende ruitensproeiervloeistof in het reservoir zit, want dat zul je onderweg regelmatig nodig hebben. Neem voldoende drinken en eten mee in de auto. Als er ernstige vertragingen zijn dan kan het lang duren voordat je ergens iets kunt halen. Wees er zeker van dat je altijd voldoende brandstof in de tank hebt zitten. Bij filerijden schiet het verbruik vaak omhoog en dan kan een tankstation ineens ver weg zijn. Voor het geval dat je mocht stranden is het handig om dekens en warme jassen op een plek in de auto te bewaren waar je gemakkelijk bij kunt.

Het belangrijkste advies dat we kunnen geven voor wie van de wintersport huiswaarts keert: beter laat en veilig thuiskomen dan helemaal niet thuiskomen. Pas je rijgedrag aan de omstandigheden aan en probeer niet als een gek toch harder te rijden dan veilig is. Je brengt jezelf en anderen daarmee onnodig in gevaar!

Tags: , , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 80 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *