Riu nieuwe stijl

De hotels van de Spaanse keten Riu ondergaan een transformatie. De nieuwe generatie hotels van Riu hebben een nieuw fris en modern uiterlijk.

Afgelopen maand hebben we twee weken doorgebracht in Riu Palace Peninsula. Dit luxe hotel opende vorig jaar mei haar deuren in Cancún. In tegenstelling tot de klassiek ingerichte Palace hotels van de Riu-keten is dit een strak vormgegeven hotel met een dito interieur en kamers. Ook de restaurants zijn in een prachtige moderne stijl vormgegeven. Er is veel aandacht besteed aan alle elementen die het uiterlijk bepalen, zoals wandversieringen, meubels en de verlichting. Alle restaurants zijn goed verlicht waarbij de sfeer behouden is gebleven. Een compliment aan de mensen die deze sfeer hebben weten neer te zetten. Zelfs het grote centrale restaurant, waar men in buffetvorm eet, heeft in niets weg van de fel verlichte vreetschuren die je in sommige andere all-inclusive hotels aantreft.

Wat ons betreft heeft Riu met de nieuwe uitstraling een goede stap gezet in de toekomst van de keten. Men heeft gekeken naar de wensen van de hedendaagse reiziger en deze op uitstekende wijze vertaalt naar een modern maar toch smaakvol uiterlijk. Niet alle hotels hebben hetzelfde strakke uiterlijk dat Riu Palace Peninsula heeft. Zo heeft het in november 2012 geopende Riu Palace Costa Rica wel het nieuwe interieur, maar is er voor de buitenkant gekozen voor een concept dat voor vaste Riu-klanten in de herkenbare stijl is gebouwd.

riu-nieuwestijl2Plaats een reactie