Foto & Video — 28 september 2013

Namens alle reisfotografen wil ik een dringende oproep doen aan toeristen die zich op straat begeven: draag geen rode jassen of t-shirts als je je op drukke toeristische plekken begeeft. Als je als fotograaf een foto wilt maken van een plein of bezienswaardigheid waarbij er mensen in rode (of andere felgekleurde) jassen in beeld staan, dan wordt automatisch alle aandacht naar het rode vlak getrokken, waardoor de foto praktisch onbruikbaar geworden is.

Op de een of andere manier is de kleur rood op een foto altijd zeer nadrukkelijk aanwezig. Dat geldt overigens ook voor de gele veiligheidsvestjes die fietsers en hardlopers vaak dragen, maar die zijn minder irritant dan rood. Oproep aan toeristen om voortaan vooral neutrale kleuren te dragen die moeiteloos blenden met de omgeving.

Tags:

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *