Rome: dit zijn de leukste verborgen plekken

Hoewel Rome natuurlijk bekend staat om de toeristische must-sees, zijn er ook een hoop leuke, verborgen plekken die een stuk minder toeristisch zijn. Om je wat op weg te helpen hebben we een aantal mooie plekjes voor je verzameld.

Te beginnen met een extra tip om snel en voordelig je reis naar Rome te regelen. Zo heeft Stedentrips.nl een mooi overzicht met aanbiedingen voor een weekendje Rome. Alle hotels zijn persoonlijk geselecteerd en je boekt reis en verblijf in één keer. Zo heb je meer tijd om je in te lezen voor de leukste verborgen plekken van Rome!

  1. Centrale Montemartini

Er zijn ongelooflijk veel mooie musea te bewonderen in Rome, maar Centrale Montemartini is misschien wel favoriet. Je vindt hier alle ‘vergeten’ stukken uit de collectie van de Musei Capitolini en kunt deze in alle rust bewonderen. Je vindt het museum in een voormalige elektriciteitscentrale, en dat maakt zelfs het museum zelf al bewonderenswaardig.

  1. Via Margutta

Heb je het geweldig mooie straatje Via Margutta al een keer doorgewandeld? Je vindt dit speciale straatje tussen de bekende (en hierdoor best toeristische) Spaanse Trappen en op het piazza del Popolo. In dit straatje kom je allerlei kleine ateliers tegen, mooie fonteinen, gezellige restaurants en zelfs het voormalige huis van filmregisseur Federico Fellini!

  1. De wijk Monti

Ga je er een dagje op uit om het Colosseum te bewonderen? Bezoek dan ook de creatieve wijk Monti even. Ooit de armste volkswijk van Rome en nu bewoond door kunstenaars, schrijvers, designers en andere creatievelingen. Dat betekent natuurlijk dat je in deze wijk de écht originele en hippe souvenirs kunt vinden: bijna stuk voor stuk handgemaakt. Daarnaast is deze wijk ook perfect voor het bezoeken van lokale wijnbars, cafés en restaurants!

  1. Quartiere Coppede

Houd je van bijzondere architectuur? Dan zit je in Rome helemaal goed. Maar vergeet niet om ook Quartiere Coppedè te bezoeken. Je vindt het bij Villa Torlonia; een ontzettend mooi park met allerlei Anton Pieck-achtige huisjes. Deze indrukwekkende wijk is vernoemd naar de Florentijnse architect die hier vrije hand kreeg om unieke huizen te ontwerpen; en dat is te zien!

  1. Villa Farnesina

Ben je het uren in de rij staan voor de Vaticaanse Musea om Michelangelo’s fresco’s in de Sixtijnse Kapel te kunnen bewonderen helemaal beu? Bezoek dan Villa Farnesina eens. Op deze geweldige locatie kun je Rafaels fresco’s bewonderen: en vaak ook nog eens in alle rust. Deze zijn net zo mooi en indrukwekkend als die van Michelangelo, en een stuk minder toeristisch. Ook leuk om te weten: Michelangelo heeft Rafael her en der een handje geholpen met het schilderen van de prachtige fresco’s!Plaats een reactie